Department and laboratory
Department: Department of Physical Properties of Plant Materials
Publications
-
2022,
Effect of fluorescence dyes on wet gluten structure studied with fluorescence and FT-Raman spectroscopies,
Food Hydrocolloids,
Vol. 131; 107820; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2022.107820
-
2022,
GLUTEN NETWORK AGGREGATION INDUCED BY SELECTED PHENOLIC ACIDS STUDIED BY FT-RAMAN SPECTROSCOPY,
21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022,
str. 54-55
-
2022,
Effect of selected phenolic acids on the behaviour of model dough and gluten structure,
20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 ,
str. 55
-
2022,
Dynamics of physical and chemical gluten dehydration induced by fiber supplements during dough mixing,
20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 ,
str. 95
-
2022,
Influence of the selected flavonoids and their glycosides on the structure of gluten proteins,
20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 ,
str. 98
-
2022,
Changes within gluten network after supplementation with selected phenolic acids,
1st International PhD Student's Conference at the University of Life Sciences in Lublin: Environment-Plant-Animal-Product (ICDSUPL); Lublin 26.04.2022,
DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T014
-
2020,
Effect of moisturizing pre-treatment of dietary fibre preparations on formation of gluten network during model dough mixing – A study with application of FT-IR and FT-Raman spectroscopy,
LWT - Food Science and Technology,
121(108959), DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108959
-
2020,
Effect of cinnamic acid and its derivatives on structure of gluten proteins – A study on model dough with application of FT-Raman spectroscopy,
Food Hydrocolloids,
107; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.105935
-
2020,
Water redistribution between model bread dough components during mixing,
Journal of Cereal Science,
vol. 95; DOI: 10.1016/j.jcs.2020.103035
-
2020,
The Effect of Selected Phenolic Acids on the Structure of Gluten Proteins in Gluten Dough Using FT-Raman,
19th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2020, May 19-21, 2020, Prague, Czech Republic,
str. 18
-
2019,
E-nos w detekcji związków zapachowych obecnych w procesie fermentacji ciasta i wypieków chleba suplementowanego błonnikami owocowymi,
XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r.,
str. 11
-
2019,
Wpływ wybranych kwasów fenolowych na strukturę i właściwości białek glutenowych w modelowym cieście pszennym,
XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r.,
str. 17
-
2019,
Changes in the structure of gluten proteins in the model bread dough, as a result of the use of selected phenolic acids,
18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary,
str. 23
-
2019,
Elektroniczny nos -reakcja czujników rezystancyjnych na lotne związki organiczne (VOCs) powstające w wyniku nieodpowiedniego przechowywania nasion rzepaku,
XXVI Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 4-8.02.2019 r.,
-
2019,
Effect of dietary fibre moisturizing on the structure of gluten proteins in model dough,
19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
-
2019,
Difference farinograms for testing behaviour of dietary fibre supplements during bread dough mixing,
19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
-
2018,
FTIR studies of gluten matrix dehydration after fibre polysaccharide addition,
Food Chemistry,
252: 198-206
-
2018,
Zastosowanie elektronicznego nosa do badań jakości nasion rzepaku,
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
-
2018,
Nowa trzyparametrowa metoda identyfikacji lotnych związków organicznych (VOCs) z zastosowaniem elektronicznego nosa,
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
str. 24
-
2018,
Elektroniczny nos – określenie reakcji czujników rezystancyjnych na stężenie wybranych lotnych związków organicznych (VOCs),
XXV Jubileuszowa Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 5-9.02.2018 r.,
-
2018,
Określenie Profilu Charakterystycznych Związków Lotnych Obecnych w Czasie Procesu Fermentacji i Wypieku Chleba Suplementowanego Błonnikiem Jabłkowym,
XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r.,
str. 10
-
2018,
Wpływ Wybranych Związków Fenolowych na Strukturę Białek Glutenowych,
XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r.,
str. 17
-
2018,
Tempo Hydratacji Preparatów Błonnikowych a Struktura Białek Glutenowych w Modelowym Cieście Chlebowym,
XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r.,
str. 19
-
2018,
Characteristics of the chemical processes induced by celluloses in the model and gluten dough studied with application of FTIR spectroscopy,
Food Hydrocolloids,
85: 176-184
-
2018,
Monitoring of gas cell coalescence during bread dough baking expansion,
12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r.,
str. 63
-
2018,
Structural changes observed in the gluten network after bread supplementation with dietary fibre preparations as a result of dehydration process,
12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r.,
str. 158
-
2018,
An application of a new method for generation of a smellprint identification of vocs during grain storage using agrinose,
12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r.,
str. 177
-
2018,
Monitoring system of temperature and volatile organics compounds emissions during the bread production process,
12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r.,
str.176
-
2018,
Dehydration of the gluten network as a main cause of reduction in quality of wheat bread supplemented with dietary fibre preparations,
Annual Congres on Plant Science and Bio Security, Valencia, Spain, 12-14.07.2018,
str. 42
-
2018,
Applications of mass spectrometry in studies of gluten proteins,
6th Conference of Polisch Mass Spectrometry Society, Warsaw, 23-26.04.2018,
str. 56
-
2017,
Dehydration of gluten matrix as a result of dietary fibre addition – A study on model flour with application of FT-IR spectroscopy,
Journal of Cereal Science,
74: 86-94
-
2017,
Reakcja czujników rezystencyjnych na poziom stężenia wybranych lotnych związków organicznych,
XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r.,
str. 14
-
2017,
Białka glutenowe,
XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r.,
str. 17
-
2017,
Algorytm tworzenia elektronicznego odcisku palca substancji lotnych,
XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r.,
str. 22
-
2017,
Aggregation of gluten proteins in gluten dough after fibre polysacchairides addition studies with application of FT-Raman spectroscopy,
6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017,
str. 17
-
2017,
Effects of bread dough supplementation with dietary fibres evaluated by analysing of difference farinograms,
6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017,
str. 27
-
2017,
Application of Agrinose with metal-oxide semiconductor sensors and microbiological methods to prediction of rapeseed quality,
6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017,
str. 27
-
2017,
Effects of bread of bread dought supplementation with dietaryfibres evaluation by analysing of difference ferinograms,
C & E Spring Meeting and 7th European Symposium on Enzymes in Grain Processing. Amsterdam 19-21 czerwiec 2017,
str. 27
-
2016,
Relationship between cellular structure and blackspot susceptibility of potato tuber parenchyma tissue after long term of storage,
XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r. ,
-
2011,
Podatność ziarna pszenicy i pszenżyta na uszkodzenia bielma oznaczona metodą rentgenograficzną.,
Acta Agrophysica,
2011, 18(2): 255-268
-
2008,
Charakterystyka podstawowych cech fizycznych kłosów i ziarna żyta.,
2008
-
2008,
Określenie podatności ziarna pszenicy i pszenżyta na podstawie uszkodzeń mechanicznych bielma w warunkach przedzbiorowych.,
2008