Nawrocka Agnieszka

Nawrocka Agnieszka

Print Friendly, PDF & Email
dr hab. Nawrocka Agnieszka
Nr pokoju: B115
E-mail: a.nawrocka@ipan.lublin.pl
Nr telefonu: (81) 744 50 61 w. 187

Zakład i laboratorium

Zakład: Zakład Fizycznych Właściwości Materiałów Roślinnych

Laboratorium: Laboratorium Oceny Jakości Surowców Zbożowych i Oleistych

Zainteresowania

Zainteresowania naukowe:

  • Spektroskopia w podczerwieni, spektroskopia Ramana, fluorescencja
  • Nanotechnologia – nanocząstki metaliczne i półprzewodnikowe
  • Wykorzystanie metod spektroskopowych w badaniu żywności

Inne informacje

Uzyskane stopnie naukowe:

  • 2004   Mgr fizyki
    Wydział Matematyki Fizyki i Informatyki UMCS w Lublinie
    Tytuł pracy: „Wpływ oddziaływań nukleotydów w DNA na ich stany elektronowe”
  • 2008   Dr nauk fizycznych
    Wydział Matematyki Fizyki i Informatyki UMCS w Lublinie
    Tytuł pracy: „Spektroskopowe badania stanów elektronowych barwników zaadsorbowanych na nanocząstkach tlenku tytanu IV”
  • 2018   Dr habilitowany nauk rolniczych w zakresie agronomii, Instytut Agrofizyki im. B. Dobrzańskiego PAN w Lublinie, Tytuł osiągnięcia naukowego pt.: „Wpływ preparatów błonnikowych oraz ich składników polisacharydowych na strukturę białek glutenowych w cieście chlebowym”

Członkostwo w organizacjach:

  • Polskie Towarzystwo Biofizyczne

Publikacje z afiliacją Instytutu Fizyki Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie:

  • Nawrocka A., Zdyb A., Krawczyk S.:
    Stark spectroscopy of charge transfer transition in catechol-sensitized TiO2 nanoparticles.
    Chemical Physics Letters, 2009, 475, 272-276
  • Nawrocka A., Krawczyk S.:
    Electronic excited state of alizarin dye adsorbed on TiO2 nanoparticles: A study by
    electroabsorption (Stark effect) spectroscopy.
    Journal of Physical Chemistry C, 2008, 112, 10233-10241

Publikacje pracownika

  1. 2022, Effect of Moldavian dragonhead seed residue on the baking properties of wheat flour and bread quality, LWT - Food Science and Technology, 155, 112967, str. 1-8, DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112967
  2. 2022, Dietary Intake of Toxic Heavy Metals with Major Groups of Food Products—Results of Analytical Determinations, Nutrients, 14(8), 1626; DOI: 10.3390/nu14081626
  3. 2022, Effect of a polyphenol molecular size on the gluten proteins – polyphenols interactions studied with FT-Raman spectroscopy, Food Biophysics, DOI: 10.1007/s11483-022-09740-z
  4. 2022, Effect of chemical structure of selected phenolic acids on the structure of gluten proteins, Food Chemistry, 389.1339109, str 1-9, DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133109
  5. 2022, Chemical, technological, and sensory evaluation of the suitability of coconut by-products in white rolls, Journal of the Science of Food and Agriculture, 102.8 str. 3370-3378, DOI: 10.1002/jsfa.11684
  6. 2022, Effect of fluorescence dyes on wet gluten structure studied with fluorescence and FT-Raman spectroscopies, Food Hydrocolloids, Vol. 131; 107820; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2022.107820
  7. 2022, How Do Phenolic Acids Change the Secondary and Tertiary Structure of Gliadin? Studies with an Application of Spectroscopic Techniques, International Journal of Molecular Sciences, 23. 6053, str. 1-13, DOI: 10.3390/ijms23116053
  8. 2022, Influence of gallic acid and itd derivatives on the structure of the gluten network in wheat gluten dough, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 25
  9. 2022, Study of the influence of flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins using FT-IR spectroscopy, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 50
  10. 2022, Influence of flavonoids on the structure of the gluten network, 1st PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin -„Environment-Plant-Animal-Product”, Lublin, 26.04.2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T018
  11. 2022, TEXTURED VEGETABLE MEAT SUBSTITUTES BASED ON WHEAT-BASED RAW MATERIALS PRODUCED BY EXTRUSION COOKING TECHNIQUES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 33-35
  12. 2022, GLUTEN NETWORK AGGREGATION INDUCED BY SELECTED PHENOLIC ACIDS STUDIED BY FT-RAMAN SPECTROSCOPY, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 54-55
  13. 2022, CHANGES IN THE SECONDARY AND TERTIARY STRUCTURE OF GLUTEN PROTEINS DUE TO THE ADDITION OF SELECTED FLAVONOIDS AND THEIR GLYCOSIDES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 116-117
  14. 2022, Phenolic acids-induced aggregation of gluten proteins. Structural analysis of the gluten network using FT-Raman spectroscopy, Journal of Cereal Science, vol. 107; DOI: 10.1016/j.jcs.2022.103503
  15. 2021, Effects of Physical and Chemical Factors on the Structure of Gluten, Gliadins and Glutenins as Studied with Spectroscopic Methods, Molecules, 26(2), 508; DOI: 10.3390/molecules26020508
  16. 2021, Molecular interactions between gluten network and phenolic acids studied during overmixing process with application of FT-IR spectroscopy, Journal of Cereal Science, 99, 103203; DOI: 10.1016/j.jcs.2021.103203
  17. 2021, Effect of oil pomaces on thermal properties of model dough and gluten network studied by thermogravimetry and differential scanning calorimetry, Food Chemistry, 358, 129882; DOI: 10.1016/j.foodchem.2021.129882
  18. 2021, Development of New Gluten-Free Maize-Field Bean Bread Dough: Relationships Between Rheological Properties and Structure of Non-Gluten Proteins, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 71, No. 2, pp. 161–175; DOI: 10.31883/pjfns/135800
  19. 2021, Impact of selected phenolic acids on the secondary structure of gluten network studied by infrared spectroscopy, 20th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2021”, Lublin 18 maja 2021 r., str. 47
  20. 2021, Influence of selected flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins in a model wheat dough, 20th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2021”, Lublin 18 maja 2021 r., str. 48
  21. 2021, Badanie wpływu flawonoidów i ich glikozydów na strukturę drugorzędową białek glutenowych ciasta pszennego z zastosowaniem spektroskopii FT-IR, XIII Ogólnokrajowa Konferencja Naukowa - wiosna 2021 - Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2021, str. 102
  22. 2021, Molecular and physical characterization of grain hardness in European spring common wheat (Triticum aestivum L.), 3 Biotech, 11,345 str. 1-9, DOI: 10.1007/s13205-021-02897-3.
  23. 2021, Capacity of honeybees to remove heavy metals from nectar and excrete the contaminants from their bodies, Apidologie, DOI: 10.1007/s13592-021-00890-6
  24. 2021, Chemical, technological and sensory evaluation of the suitability of coconut by-products in white rolls, Journal Science of Food and Agriculture, DOI: 10.1002/jsfa.11684
  25. 2021, Application of the extrusion technique in the food industry, 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate 15-16 November 2021, Lublin, Poland, str. 114
  26. 2021, Changes in the secondary and tertiary structure of gluten network influenced by ferulic and caffeic acid supplementation, 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate 15-16 November 2021, Lublin, Poland, str. 130
  27. 2021, Changes in the structure of gluten proteins caused by supplementation of the model wheat dough with selected flavonoids and their glycosides, 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate 15-16 November 2021, Lublin, Poland, str. 136
  28. 2021, Water migration between gluten and fibre components of dough during mixing, 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate 15-16 November 2021, Lublin, Poland, str. 153
  29. 2021, Studies of the gluten network – phenolic acids interactions during overmixing process with application of FT-Raman spectroscopy, 13th International Conference on Agrophysics: Agriculture in changing climate 15-16 November 2021, Lublin, Poland, str. 203
  30. 2021, Określenie zmian struktury sieci glutenowej po suplementacji kwasem 4-hydroksybenzoesowym oraz p-kumarowym, WARSZTATY DLA MŁODYCH BADACZY, 25 października, Lublin, Polska, str.12
  31. 2020, Application of an electronic nose with novel method for generation of smellprints for testing the suitability for consumption of wheat bread during 4-day storage, LWT - Food Science and Technology, 117: 1-7, DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108665
  32. 2020, The possibility of using by-products from the flaxseed industry for functional bread production, LWT - Food Science and Technology, 118, str. 1-7, DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108860
  33. 2020, Effect of moisturizing pre-treatment of dietary fibre preparations on formation of gluten network during model dough mixing – A study with application of FT-IR and FT-Raman spectroscopy, LWT - Food Science and Technology, 121(108959), DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108959
  34. 2020, FT-Raman and FT-IR studies of the gluten structure as a result of model dough supplementation with chosen oil pomaces, Journal of Cereal Science, 93; DOI: 10.1016/j.jcs.2020.102961
  35. 2020, Effect of cinnamic acid and its derivatives on structure of gluten proteins – A study on model dough with application of FT-Raman spectroscopy, Food Hydrocolloids, 107; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.105935
  36. 2020, Agro-industrial by-product in photoheterotrophic and mixotrophic culture of Tetradesmus obliquus: Production of ω3 and ω6 essential fatty acids with biotechnological importance, Scientific Reports, 10; DOI: 10.1038/s41598-020-63184-4
  37. 2020, Influence of storage under unfavourable conditions on the caking properties and fungal contamination of potato starch and wheat flour, International Agrophysics, 34(2): 203-211; DOI: 10.31545/intagr/118413
  38. 2020, Water redistribution between model bread dough components during mixing, Journal of Cereal Science, vol. 95; DOI: 10.1016/j.jcs.2020.103035
  39. 2020, Contribution of Major Groups of Food Products to the Daily Intake of Selected Elements—Results from Analytical Determinations Supported by Chemometric Analysis, Nutrients, 12(11), 3412; DOI: 10.3390/nu12113412
  40. 2020, The Effect of Selected Phenolic Acids on the Structure of Gluten Proteins in Gluten Dough Using FT-Raman, 19th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2020, May 19-21, 2020, Prague, Czech Republic, str. 18
  41. 2020, The effect of selected dietary fibre supplements in the form of pomace after oil production on the thermal properties of gluten proteins, 19th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2020, May 19-21, 2020, Prague, Czech Republic, str. 25
  42. 2020, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych i właściwościach reologicznych modelowego ciasta pszennego, wywołanych dodatkiem kwasu galusowego i jego pochodnych, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 12
  43. 2020, Badanie wpływu wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na jakość pieczywa, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 13
  44. 2020, Porównanie mikrobiomu endofitycznego zasiedlającego naturalne i jałowe siewki wybranych odmian pszenicy, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 20
  45. 2020, Zastosowanie techniki ekstruzji przemyśle spożywczym, str. 39
  46. 2019, A Novel Method for Generation of a Fingerprint Using Electronic Nose on the Example of Rapeseed Spoilage, Journal of Food Science, 84(1), str. 51-58, DOI: 10.1111/1750-3841.14400
  47. 2019, Investigation of viscoelastic behaviour of rice-field bean gluten-free dough using the biophysical characterization of proteins and starch: a FT-IR study, Journal of Food Science and Technology-Mysore, 56(3), str. 1316–1327, DOI: 10.1007/s13197-019-03602-2
  48. 2019, FT-IR analysis and the content of phenolic compounds in exogenous organic matter produced from plant biomass, Journal of Elementology, 24(3), str. 879-896, DOI: 10.5601/jelem.2018.23.3.1716
  49. 2019, Effects of Ultrasound Technique on the Composition of Different Essential Oils, Journal of Analytical Methods in Chemistry, 2019, str. 1-10, DOI: 10.1155/2019/6782495
  50. 2019, Secretory structures and essential oil composition of selected industrial species of Lamiaceae, Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus , 18(2), str. 53-69, DOI: 10.24326/asphc.2019.2.6
  51. 2019, Wpływ stresu azotowego na strukturę egzopolisacharydu wyizolowanego z hodowli parachlorella kessleri, str. 9, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r.,
  52. 2019, E-nos w detekcji związków zapachowych obecnych w procesie fermentacji ciasta i wypieków chleba suplementowanego błonnikami owocowymi, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 11
  53. 2019, Wpływ wybranych kwasów fenolowych na strukturę i właściwości białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 17
  54. 2019, Wpływ wybranych suplementów błonnikowych w postaci wytłoków po produkcji oleju na strukturę białek glutenowych z wykorzystaniem spektroskopii w podczerwieni (ft-ir) oraz spektroskopii ramanowskiej (FT-RAMAN), XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29 – 30 maja 2019 r., str. 23
  55. 2019, Changes in the structure of gluten proteins in the model bread dough, as a result of the use of selected phenolic acids, 18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary, str. 23
  56. 2019, Influence of selected five dietary fibres in the form of pomace after oil production on the gluten proteins structure studied by ft-ir and ft-raman spectroscopy, 18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary, str.34
  57. 2019, Evaluation of physicochemical properties, antioxidant potential and baking quality of grain and flour of primitive rye (Secale cereale var. Multicaule), Journal of Food Science and Technology, 56 (7) str. 3422–3430, DOI: 10.1007/s13197-019-03827-1
  58. 2019, The Impact of Nitrogen Fertilization Strategies on Selected Qualitative Parameters of Spring Wheat Grain and Flour, Polish Journal of Natural Sciences, 34(2), str. 199-212,
  59. 2019, Identification of Volatile Organic Compounds and Their Concentrations Using a Novel MethodAnalysis of MOS Sensors Signal, Journal of Food Science, 84(8), str. 2077-2085, DOI: 10.1111/1750-3841.14701
  60. 2019, The Effect of Cinnamic Acid and its Derivatives on Changes in the Structure of Gluten Proteins, National Scientific Conference „Science, Research and Development” – 3rd Edition, Warszawa, 26.10.2019 r., 33
  61. 2019, Effect of Different Oil Pomaces Addition on the Gluten Proteins Structure Studied by Spectroscopic Methods, National Scientific Conference „Science, Research and Development” – 3rd Edition, Warszawa, 26.10.2019 r., 35
  62. 2019, Zmiany w strukturze białek glutenowych w wyniku suplementacji ciasta modelowego wybranymi kwasami fenolowymi z szeregu kwasu cynamonowego, I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, Warszawa, 14.11.2019 r.,
  63. 2019, Analiza struktury egzopolisacharydu wyizolowanego z Parachlorella kessleriz zastosowaniem spektroskopii FTIR, II Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin. 24.10.2019 r., str. 5
  64. 2019, Badanie wpływu wybranych kwasów fenolowych, na strukturę białek glutenowych w modelowym cieście pszennym z zastosowaniem metod spektroskopowych, II Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin. 24.10.2019 r., str. 8
  65. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych zachodzących w wyniku dodatku wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków po produkcji oleju z wykorzystaniem technik spektroskopowych, II Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin. 24.10.2019 r., str. 21
  66. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta przennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 40
  67. 2019, Badanie wpływu wybranych parametrów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na struktur białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 71
  68. 2019, Elektroniczny nos -reakcja czujników rezystancyjnych na lotne związki organiczne (VOCs) powstające w wyniku nieodpowiedniego przechowywania nasion rzepaku, XXVI Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 4-8.02.2019 r.,
  69. 2019, Effect of dietary fibre moisturizing on the structure of gluten proteins in model dough, 19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
  70. 2019, An electronic nose with MOS sensors for testing the suitability for consumption wheat bread during 96 hours after baking, 19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
  71. 2019, Difference farinograms for testing behaviour of dietary fibre supplements during bread dough mixing, 19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
  72. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta pszennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r. , str. 40
  73. 2019, Badanie wpływu wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na strukturę białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r., str. 71
  74. 2018, Dynamics of gas cell coalescence during baking expansion of leavened dough, Food Research International, 103: 30-39
  75. 2018, FTIR studies of gluten matrix dehydration after fibre polysaccharide addition, Food Chemistry, 252: 198-206
  76. 2018, Surface properties of Enterococcus faecalis cells isolated from chicken hearts determine their low ability to form biofilms, Biofouling, 34(2); DOI: 10.1080/08927014.2017.1416105
  77. 2018, Charge-transfer excited state in pyrene-1-carboxylic acids adsorbed on titanium dioxide nanoparticles, Spectrochimica Acta Part A-Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 198: 19-26
  78. 2018, Zastosowanie elektronicznego nosa do badań jakości nasion rzepaku, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
  79. 2018, Nowa trzyparametrowa metoda identyfikacji lotnych związków organicznych (VOCs) z zastosowaniem elektronicznego nosa, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r., str. 24
  80. 2018, Elektroniczny nos – określenie reakcji czujników rezystancyjnych na stężenie wybranych lotnych związków organicznych (VOCs), XXV Jubileuszowa Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 5-9.02.2018 r.,
  81. 2018, Określenie Profilu Charakterystycznych Związków Lotnych Obecnych w Czasie Procesu Fermentacji i Wypieku Chleba Suplementowanego Błonnikiem Jabłkowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 10
  82. 2018, Wpływ Wybranych Związków Fenolowych na Strukturę Białek Glutenowych, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 17
  83. 2018, Tempo Hydratacji Preparatów Błonnikowych a Struktura Białek Glutenowych w Modelowym Cieście Chlebowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 19
  84. 2018, Ocena Składu Biochemicznego Komórek Zielenic Tetradesmus Obliquus i Parachlorella Kessleri Wzrastających w Warunkach Suplementacji Melasą, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 20
  85. 2018, Badanie Wpływu Oddziaływania Promieniowania Elektromagnetycznego na Roztwory Ekstraktu Roślinnego z Owoców Amli Emblica Officinalis z Wybranymi Barwnikami Spożywczymi, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 21
  86. 2018, Effect of the Polyphenols from Dietary Fibre Preparations on the Structure of Gluten Proteins, 17th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2018”, Nitra, Slovakia 15-18.05.2018 r., str. 36
  87. 2018, Changes in the bioelement content of summer and winter western honeybees (Apis mellifera) induced by Nosema ceranae infection, PLoS One, DOI: 10.1371/journal.pone.0200410
  88. 2018, Characteristics of the chemical processes induced by celluloses in the model and gluten dough studied with application of FTIR spectroscopy, Food Hydrocolloids, 85: 176-184
  89. 2018, Monitoring of gas cell coalescence during bread dough baking expansion, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 63
  90. 2018, Structural changes observed in the gluten network after bread supplementation with dietary fibre preparations as a result of dehydration process, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 158
  91. 2018, Zmiany w strukturze białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, zachodzące pod wpływem wybranych związków fenolowych, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 8
  92. 2018, Badanie i ocena wpływu promieniowania elektromagnetycznego na strukturę mieszaniny ekstraktu roślinnego z owoców amli emblica officinalis i wybranych barwników spożywczych przy wykorzystaniu spektroskopii uv-vis i fluorescencji, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 28
  93. 2018, An application of a new method for generation of a smellprint identification of vocs during grain storage using agrinose, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 177
  94. 2018, Monitoring system of temperature and volatile organics compounds emissions during the bread production process, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str.176
  95. 2018, Dehydration of the gluten network as a main cause of reduction in quality of wheat bread supplemented with dietary fibre preparations, Annual Congres on Plant Science and Bio Security, Valencia, Spain, 12-14.07.2018, str. 42
  96. 2018, Application of spectroscopic techniques in the studies of the gluten proteins structure, 17th European Young Cereal Scientists and Technologitsts Workshop, Warsaw, Poland, 18-20.04.2018, str. 13
  97. 2018, Applications of mass spectrometry in studies of gluten proteins, 6th Conference of Polisch Mass Spectrometry Society, Warsaw, 23-26.04.2018, str. 56
  98. 2018, Zakażenie pszczół miodnych przez Nosema Ceranae może zwiększyć kumulację metali ciężkich w ich organizmach, 55 naukowa konferencja Przczelarska, Kazimierz Dolny, 6-7.03.2018 r., str. 44-45
  99. 2018, Effect of dietary fibre polysaccharides on quality of bread dough, Annual Report, str. 23-25
  100. 2018, Wpływ dodatku wytłoków uzyskanych w wyniku tłoczenia olejów metodą na zimno na strukturę białek glutenowych z wykorzystaniem technik spektroskopowych, I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, Warszawa, 14.11.2019 r.,
  101. 2017, Application of electronic nose with MOS sensors to prediction of rapeseed quality, Measurement, 103: 227-234
  102. 2017, Effect of dietary fibre polysaccharides on structure and thermal properties of gluten proteins – A study on gluten dough with application of FT-Raman spectroscopy, TGA and DSC, Food Hydrocolloids, 69: 410-421
  103. 2017, Aggregation of gluten proteins in model dough after fibre polysaccharide addition, Food Chemistry, 231: 51-60
  104. 2017, Dehydration of gluten matrix as a result of dietary fibre addition – A study on model flour with application of FT-IR spectroscopy, Journal of Cereal Science, 74: 86-94
  105. 2017, Behaviour of Dietary Fibre Supplements During Bread Dough Development Evaluated Using Novel Farinograph Curve Analysis, Food and Bioprocess Technology, 10(6): 1031–1041
  106. 2017, Electronic nose with polymer-composite sensors for monitoring fungal deterioration of stored rapeseed, International Agrophysics, 31: 317-325
  107. 2017, Reakcja czujników rezystencyjnych na poziom stężenia wybranych lotnych związków organicznych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 14
  108. 2017, Białka glutenowe, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 17
  109. 2017, Algorytm tworzenia elektronicznego odcisku palca substancji lotnych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 22
  110. 2017, Effects of the biomass moisture content and pelleting temperature on the pressure-induced agglomeration process, Biomass & Bioenergy, 107: 376-383
  111. 2017, Agregacja białek glutenowych jako efekt suplementacji ciasta chlebowego wybranymi polisacharydami błonnikowymi, X Sympozjum Doktorantów "Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin, 26.10.2017, str. 13
  112. 2017, Aggregation of gluten proteins in gluten dough after fibre polysacchairides addition studies with application of FT-Raman spectroscopy, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 17
  113. 2017, Accumulation of toxic elements in honey bees following a Nosema ceranae infection, 13th International COLOSS Conference, Athens, Greece 2-3.11.2017,
  114. 2017, Effects of bread dough supplementation with dietary fibres evaluated by analysing of difference farinograms, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 27
  115. 2017, Application of Agrinose with metal-oxide semiconductor sensors and microbiological methods to prediction of rapeseed quality, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 27
  116. 2017, Effects of bread of bread dought supplementation with dietaryfibres evaluation by analysing of difference ferinograms, C & E Spring Meeting and 7th European Symposium on Enzymes in Grain Processing. Amsterdam 19-21 czerwiec 2017, str. 27
  117. 2016, Relationship between cellular structure and blackspot susceptibility of potato tuber parenchyma tissue after long term of storage, XVI Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego. Ryn, 28.06.2016-1.07.2016 r. ,
  118. 2016, Relationship between response of the resistive sensors on the chosen volatile organic compounds (VOCs) and their concentration, 18th International Conference on Agricultural and Food Engineering (ICAFE 2016), New York, USA, 06-07.06.2016 r. , Vol 3 (6), 852
  119. 2016, Response Evaluation of Electronic Nose with Polymer-Composite and Metal Oxide Semiconductor Sensor towards Microbiological Quality of Rapeseed, ICABSE 2016 : 18th International Conference on Agricultural and Biological Systems Engineering, New York, USA, 06-07.06.2016 r. , Vol. 3(6): 859
  120. 2016, Electronic Nose for Monitoring Fungal Deterioration of Stored Rapeseed, Vol. 3(6), 1590
  121. 2016, Effect of tempering moisture of wheat on grinding energy, middlings and flour size distribution, and gluten and dough mixing properties, Journal of Cereal Science, 69: 306-312
  122. 2016, Identification of Baking Expansion Phases of Leavened Dough Using an Experimental Approach, Food and Bioprocess Technology, 9(5): 892-903
  123. 2016, Dietary fiber-induced changes in the structure and thermal properties of gluten proteins studied by Fourier Transform-Raman Spectroscopy and Thermogravimetry, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 64(10): 2094-2104
  124. 2016, Procedura kalibracji elektronicznego nosa na potrzeby badań jakości materiałów biologicznych, XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą, str. 20
  125. 2016, Agregacja białek glutenowych w cieście glutenowym indukowana dodatkiem błonników pokarmowych, XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 15-15
  126. 2016, Zastosowanie metod stereologicznych do określenia parametrów przestrzennych komórek tkanki roślinnej, XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 8-8
  127. 2016, Characteristics of Relationships Between Structure of Gluten Proteins and Dough Rheology – Influence of Dietary Fibres Studied by FT-Raman Spectroscopy, Food Biophysics, 11(1): 81-90
  128. 2016, Raman studies of gluten proteins aggregation induced by dietary fibres, Food Chemistry, 194: 86-94
  129. 2015, Analiza zależności pomiędzy cechami fizycznymi ziarna pszenicy., 2015
  130. 2015, Relationships between extensograph and farinograph behaviours of fibre-rich bread doug., 2015, 37-37
  131. 2015, Influence of dietary fibre on gluten proteins structure – A study on model flour., 2015, 26-26
  132. 2015, Wpływ wzbogacania ciasta pszennego błonnikiem pokarmowym na przebieg krzywych ekstensograficznych, Technologiczne kształtowanie jakości żywności., Rozdz.: 203-212
  133. 2015, Analiza właściwości fizycznych ziarna zbóż zróżnicowanego pod względem wielkości z zastosowaniem analizatora SKCS., 2015, 64-64
  134. 2015, Cultivation of Chlorella protothecoides in photobioreactors: The combined impact of photoperiod and CO2 concentration., Engineering in Life Sciences, 15(5): 533-541
  135. 2015, Znaczenie dezintegracji komórkowej w procesie ekstrakcji lipidów z biomasy mikroglonów., 2015, 24-24
  136. 2015, Wpływ błonnika pokarmowego na strukturę białek glutenowych w mące modelowej., 2015, 21-21
  137. 2015, Influence of dietary fibre on gluten proteins structure – a study on model flour with application of FT-Raman spectroscopy., Journal of RAMAN SPECTROSCOPY, 46(3): 309-316
  138. 2015, Effect of the ultrasound-assisted preliminary maceration on the efficiency of the essential oil distillation from selected herbal raw materials., Ultrasonics Sonochemistry, 24: 214-220
  139. 2015, The response of rhizosphere microbial properties to flavonoids and NOD factors., Acta Agriculturae Scandinavica Section B-Soil and Plant Science, 65(2): 125-131
  140. 2014, Określenie wpływu błonników roślinnych na strukturę białek glutenowych., 2014, 19-19
  141. 2014, Relationships between mixing and extensional behaviour of dough modified by dietary fibre and conformational changes in gluten proteins., 2014, P1.10
  142. 2014, Determination of conformational changes in the gluten structure after addition of dietary fibre by using FT-Raman spectroscopy., 2014, P1.9
  143. 2014, Conformational changes in wheat gluten after using Ag-nanoparticles., International Agrophysics, 2014, 28(3): 311-317
  144. 2013, Influence of silver nanoparticles on food components in wheat, International Agrophysics, 2013, 27(1): 49-55
  145. 2013, Badanie struktury białek glutenowych z wykorzystaniem metod spektroskopowych, 2013, 19-19
  146. 2013, Changes in secondary structure of wheat gluten after using Ag nanoparticles, 2013, 74-74
  147. 2013, Influence of silver nanoparticles on secondary structure of wheat gluten, 2013, 113-113
  148. 2013, Determination of Food Quality by Using Spectroscopic Methods, Advances in Agrophysical Research, 2013, (Rozdz.): 347-367
  149. 2012, Spektroskopia FT-IR białek glutenowych otrzymanych z ziarna pszenicy zwyczajnej pokrytego nanocząstkami srebra, 2012, 18-18
  150. 2012, The effect of amphotericin B on the lifespan, body-surface protein concentrations, and DNA methylation levels of honey bees (Apis mellifera), Journal of Apicultural Science, 2012, 56(2): 107-113
  151. 2012, Mass loss determination of wheat kernels infested by granary weevil from X-ray images., Journal of Stored Products Research, 2012, 4819-24
  152. 2011, Neutral identification of wheat grain damages caused by a grain weevil, Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering, 2011, 56(2): 165-174
  153. 2011, Photoelectrochemical solar cells based on semiconductor nanoparticles, 2011, 61-61
  154. 2010, Applications of semiconductor nanoparticles in power industry, Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa PAN, 2010, X284-293
  155. 2010, Losses caused by granary weevil larva in wheat grain using digital analysis of X-ray images., International Agrophysics, 2010, 24(1): 63-68
  156. 2009, Cyfrowa analiza obrazów rentgenowskich ziarna pszenicy jako szybka metoda rozpoznawania porażenia ziarna przez wołka zbożowego (Sitophilus granarius L.)., 2009
  157. 2009, Bank of the grain X-ray images., 2009
X