Krekora Magdalena

Krekora Magdalena

Print Friendly, PDF & Email
mgr Krekora Magdalena
Nr pokoju: B116b
E-mail: m.krekora@ipan.lublin.pl
Nr telefonu: (81) 744 50 61 w. 143

Zakład i laboratorium

Zakład: Zakład Fizycznych Właściwości Materiałów Roślinnych

Publikacje pracownika

  1. 2021, Molecular interactions between gluten network and phenolic acids studied during overmixing process with application of FT-IR spectroscopy, Journal of Cereal Science, 99, 103203; DOI: 10.1016/j.jcs.2021.103203
  2. 2020, Effect of moisturizing pre-treatment of dietary fibre preparations on formation of gluten network during model dough mixing – A study with application of FT-IR and FT-Raman spectroscopy, LWT - Food Science and Technology, 121(108959), DOI: 10.1016/j.lwt.2019.108959
  3. 2020, Effect of cinnamic acid and its derivatives on structure of gluten proteins – A study on model dough with application of FT-Raman spectroscopy, Food Hydrocolloids, 107; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.105935
  4. 2020, Water redistribution between model bread dough components during mixing, Journal of Cereal Science, vol. 95; DOI: 10.1016/j.jcs.2020.103035
  5. 2020, The Effect of Selected Phenolic Acids on the Structure of Gluten Proteins in Gluten Dough Using FT-Raman, 19th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2020, May 19-21, 2020, Prague, Czech Republic, str. 18
  6. 2020, The effect of selected dietary fibre supplements in the form of pomace after oil production on the thermal properties of gluten proteins, 19th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2020, May 19-21, 2020, Prague, Czech Republic, str. 25
  7. 2019, A Novel Method for Generation of a Fingerprint Using Electronic Nose on the Example of Rapeseed Spoilage, Journal of Food Science, 84(1), str. 51-58, DOI: 10.1111/1750-3841.14400
  8. 2019, E-nos w detekcji związków zapachowych obecnych w procesie fermentacji ciasta i wypieków chleba suplementowanego błonnikami owocowymi, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 11
  9. 2019, Wpływ wybranych kwasów fenolowych na strukturę i właściwości białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 17
  10. 2019, Wpływ wybranych suplementów błonnikowych w postaci wytłoków po produkcji oleju na strukturę białek glutenowych z wykorzystaniem spektroskopii w podczerwieni (ft-ir) oraz spektroskopii ramanowskiej (FT-RAMAN), XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29 – 30 maja 2019 r., str. 23
  11. 2019, Changes in the structure of gluten proteins in the model bread dough, as a result of the use of selected phenolic acids, 18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary, str. 23
  12. 2019, Influence of selected five dietary fibres in the form of pomace after oil production on the gluten proteins structure studied by ft-ir and ft-raman spectroscopy, 18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary, str.34
  13. 2019, The Effect of Cinnamic Acid and its Derivatives on Changes in the Structure of Gluten Proteins, National Scientific Conference „Science, Research and Development” – 3rd Edition, Warszawa, 26.10.2019 r., 33
  14. 2019, Effect of Different Oil Pomaces Addition on the Gluten Proteins Structure Studied by Spectroscopic Methods, National Scientific Conference „Science, Research and Development” – 3rd Edition, Warszawa, 26.10.2019 r., 35
  15. 2019, Zmiany w strukturze białek glutenowych w wyniku suplementacji ciasta modelowego wybranymi kwasami fenolowymi z szeregu kwasu cynamonowego, I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, Warszawa, 14.11.2019 r.,
  16. 2019, Badanie wpływu wybranych kwasów fenolowych, na strukturę białek glutenowych w modelowym cieście pszennym z zastosowaniem metod spektroskopowych, II Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin. 24.10.2019 r., str. 8
  17. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych zachodzących w wyniku dodatku wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków po produkcji oleju z wykorzystaniem technik spektroskopowych, II Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin. 24.10.2019 r., str. 21
  18. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta przennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 40
  19. 2019, Badanie wpływu wybranych parametrów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na struktur białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 71
  20. 2019, Elektroniczny nos -reakcja czujników rezystancyjnych na lotne związki organiczne (VOCs) powstające w wyniku nieodpowiedniego przechowywania nasion rzepaku, XXVI Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 4-8.02.2019 r.,
  21. 2019, Effect of dietary fibre moisturizing on the structure of gluten proteins in model dough, 19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
  22. 2019, Difference farinograms for testing behaviour of dietary fibre supplements during bread dough mixing, 19th ICC Conference - Science meets Technology, 24-25 April 2019, Vienna, Austria,
  23. 2019, Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta pszennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r. , str. 40
  24. 2019, Badanie wpływu wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na strukturę białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r., str. 71
  25. 2018, FTIR studies of gluten matrix dehydration after fibre polysaccharide addition, Food Chemistry, 252: 198-206
  26. 2018, Zastosowanie elektronicznego nosa do badań jakości nasion rzepaku, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
  27. 2018, Nowa trzyparametrowa metoda identyfikacji lotnych związków organicznych (VOCs) z zastosowaniem elektronicznego nosa, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r., str. 24
  28. 2018, Elektroniczny nos – określenie reakcji czujników rezystancyjnych na stężenie wybranych lotnych związków organicznych (VOCs), XXV Jubileuszowa Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 5-9.02.2018 r.,
  29. 2018, Określenie Profilu Charakterystycznych Związków Lotnych Obecnych w Czasie Procesu Fermentacji i Wypieku Chleba Suplementowanego Błonnikiem Jabłkowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 10
  30. 2018, Wpływ Wybranych Związków Fenolowych na Strukturę Białek Glutenowych, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 17
  31. 2018, Tempo Hydratacji Preparatów Błonnikowych a Struktura Białek Glutenowych w Modelowym Cieście Chlebowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 19
  32. 2018, Effect of the Polyphenols from Dietary Fibre Preparations on the Structure of Gluten Proteins, 17th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2018”, Nitra, Slovakia 15-18.05.2018 r., str. 36
  33. 2018, Characteristics of the chemical processes induced by celluloses in the model and gluten dough studied with application of FTIR spectroscopy, Food Hydrocolloids, 85: 176-184
  34. 2018, Monitoring of gas cell coalescence during bread dough baking expansion, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 63
  35. 2018, Structural changes observed in the gluten network after bread supplementation with dietary fibre preparations as a result of dehydration process, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 158
  36. 2018, Zmiany w strukturze białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, zachodzące pod wpływem wybranych związków fenolowych, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 8
  37. 2018, An application of a new method for generation of a smellprint identification of vocs during grain storage using agrinose, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str. 177
  38. 2018, Monitoring system of temperature and volatile organics compounds emissions during the bread production process, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., str.176
  39. 2018, Dehydration of the gluten network as a main cause of reduction in quality of wheat bread supplemented with dietary fibre preparations, Annual Congres on Plant Science and Bio Security, Valencia, Spain, 12-14.07.2018, str. 42
  40. 2018, Applications of mass spectrometry in studies of gluten proteins, 6th Conference of Polisch Mass Spectrometry Society, Warsaw, 23-26.04.2018, str. 56
  41. 2018, Wpływ dodatku wytłoków uzyskanych w wyniku tłoczenia olejów metodą na zimno na strukturę białek glutenowych z wykorzystaniem technik spektroskopowych, I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, Warszawa, 14.11.2019 r.,
  42. 2017, Reakcja czujników rezystencyjnych na poziom stężenia wybranych lotnych związków organicznych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 14
  43. 2017, Białka glutenowe, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 17
  44. 2017, Algorytm tworzenia elektronicznego odcisku palca substancji lotnych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 22
  45. 2017, Agregacja białek glutenowych jako efekt suplementacji ciasta chlebowego wybranymi polisacharydami błonnikowymi, X Sympozjum Doktorantów "Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin, 26.10.2017, str. 13
  46. 2017, Aggregation of gluten proteins in gluten dough after fibre polysacchairides addition studies with application of FT-Raman spectroscopy, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 17
  47. 2017, Effects of bread dough supplementation with dietary fibres evaluated by analysing of difference farinograms, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 27
  48. 2017, Application of Agrinose with metal-oxide semiconductor sensors and microbiological methods to prediction of rapeseed quality, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 27
  49. 2017, Effects of bread of bread dought supplementation with dietaryfibres evaluation by analysing of difference ferinograms, C & E Spring Meeting and 7th European Symposium on Enzymes in Grain Processing. Amsterdam 19-21 czerwiec 2017, str. 27
X