Polska żywność – Food4Future

Polska żywność – Food4Future

Print Friendly, PDF & Email

5 czerwca br. na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu odbyło się spotkanie przedstawicieli świata nauki, biznesu oraz jednostek sektora publicznego i organizacji pozarządowych.

Utworzone zostało Stowarzyszenie „Żywność dla Przyszłości”. Dokument podpisało 61 członków-założycieli. Stowarzyszenie jest organizacją otwartą, do której mogą przystąpić zarówno uczelnie prowadzące kierunki związane z produkcją i bezpieczeństwem żywności, jednostki naukowe jak i przedstawiciele biznesu.

Przewodniczącym powołanego siedmioosobowego zarządu został prof. Tadeusz Trziszka.

Prof. Józef Horabik został jednym z założycieli tego Stowarzyszenia.

Stowarzyszenie uczestniczyć będzie w tworzeniu Wspólnoty Wiedzy i Innowacji – Food4Future, co w perspektywie prowadzi do współtworzenia KIC Food4Future, otwierając możliwość współpracy z europejską platformą FoodBest.

Więcej informacji

X