Kutyrieva-Nowak Nataliia

Kutyrieva-Nowak Nataliia

Print Friendly, PDF & Email
Mgr Kutyrieva-Nowak Nataliia
Nr pokoju: 233
pokaż adres e-mail
Nr telefonu: (81) 744 50 61 w. 233

Zakład i laboratorium

Zakład: Zakład Mikrostruktury i Mechaniki Biomateriałów

Publikacje pracownika

  1. 2023, Arabinogalactan protein is a molecular and cytological marker of particular stages of the tomato fruit ripening process, Scientia Horticulturae, 310, 111718, str. 1-10, DOI: 10.1016/j.scienta.2022.111718
  2. 2023, Prolyl 4 Hydroxylases (P4Hs) Affect Cell Wall Changes During the Fruit Ripening Process, 22nd International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2023”; Gödöllő, Hungary, 15-16 czerwca 2023 r.,, str. 43-43
  3. 2023, Effect of modification of the AGP structure on the cell wall assembly, XVI Plant Cell Wall Meeting, Málaga, 18-22 czerwca 2023 r., PD12., 205
  4. 2023, The role of proline hydroxylase (P4H3) in AGP biosynthesis and distribution during the tomato fruit ripening process, XVI Plant Cell Wall Meeting, Málaga, 18-22 czerwca 2023 r., PD30., 223
  5. 2023, Molecular & microscopic tools to study fruit cell walls, 14th International Conference on Agrophysics (ICA 2023); Lublin, Polska, 11-13 września 2023 r., 35-35
  6. 2023, A practical guide to in situ and ex situ characterisation of arabinogalactan proteins (AGPs) in fruits, Plant Methods, 19, 117, DOI: 0.1186/s13007‑023‑01100‑3
  7. 2023, Molecular & microscopic studies on fruit microstructure during the ripening program and postharvest senescence, 14th International Conference on Agrophysics (ICA 2023); Lublin, Polska, 11-13 września 2023 r., 126-126
  8. 2023, Zmienność fizjologiczna mikroorganizmów zasiedlających glebę uprawną pobraną spod monokultury rzodkiewki (Raphanus sativus var. sativus), 55 jubileuszowa konferencja mikrobiologiczna „Mikrobiologia w badaniach środowiskowych – rys historyczny i perspektywy na przyszłość”, Puławy, 14-15 września 2023 r., 87-87
  9. 2023, Lokalizacja i czasowo-przestrzenna dystrybucja składników kompleksu APAP1 podczas procesu dojrzewania owoców pomidora, Warsztaty dla Młodych Badaczy, Lublin, 30.11-01.12.2023 r., 10-11
  10. 2023, Dystrybucja i zawartość Ca2+ w tkankach owoców pomidora z zaburzonym procesem syntezy AGP, VI Konferencja Doktorantów pt.: „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa-Lublin, online, 14.12.20223 r., 35-36
  11. 2022, MOLECULAR STUDIES ON CHANGES OF ARABINOGALACTAN PROTEINS (AGPS) DURING TOMATO RIPENING PROCESS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 61-62
  12. 2022, Arabinogalactan protein is a molecular and cytological marker of the fruit ripening process, The Annual COST meeting; Belgrade, 4-6.10.2022,
  13. 2022, Potencjał stymulacyjny i bioremediacyjny niepatogenicznego, endofitycznego szczepu Fusarium oxysporum DEMFo14 zależny od warunków hodowli i obecności metalu ciężkiego (Cd, Pb lub Zn), VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 82
  14. 2022, Rola hydroksylazy prolinowej (P4H3) w biosyntezie AGP w procesie dojrzewania owoców pomidora, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str.17
  15. 2022, Wpływ aktywności hydroksylazy prolinowej (P4H3) na dystrybucję AGP w ścianie komórkowej podczas procesu dojrzewania owoców pomidora, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 28
X