Zakład i laboratorium
	
			Zakład: Zakład Mikrostruktury i Mechaniki Biomateriałów
	
	
				
	
				
	
				
	
				
	
				
	
				
						
						
						
						Publikacje pracownika
	
	
	
			- 
										
									2019, 
				
											Cross-linking of diluted alkali-soluble pectin from apple (Malus domestica fruit) in different acid-base conditions, 
									
													Food Hydrocolloids, 
													92, str. 285-292, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.02.010
							
- 
										
									2019, 
				
											The Effect of Concentration on the Cross-Linking and Gelling of Sodium Carbonate-Soluble Apple Pectins, 
									
													Molecules, 
													24(8), 1635, str. 1-12, DOI: 10.3390/molecules24081635
							
- 
										
									2019, 
				
											Physicochemical properties of the diluted alkali-soluble pectin from pears and its concentration-affected cross-linking proces, 
									
													5th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience (15th ICPG) 11-15.11.2019, 
											
- 
										
									2019, 
				
											Structural organization of apple pectin extracted using sodium carbonate in different acid-base conditions, 
									
													15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience (15th ICPG), 13-15.11.2019, Praga, Czechy, 
											
- 
										
									2018, 
				
											Evaluation of the molecular structure of sodium carbonate soluble fraction of pectin with the atomic force microscopy and molecular dynamics, 
									
													17th Food Colloids Conference, University of Leeds, UK, 8-11.04.2018 r., 
													BI-346
							
- 
										
																								- 
										Cárdenas-Pérez S., 
									
- 
										Chanona-Pérez J., 
									
- 
										Güemes-Vera N., 
									
- 
										Cybulska Justyna, 
									
- 
										Szymańska-Chargot Monika, 
									
- 
										Chylińska Monika, 
									
- 
										Kozioł Arkadiusz, 
									
- 
										Gawkowska Diana, 
									
- 
										Pieczywek Piotr, 
									
- 
										Zdunek Artur, 
									
 2018, 
				
											Structural, mechanical and enzymatic study of pectin and cellulose during mango ripening, 
									
													Carbohydrate Polymers, 
													196: 313-321
- 
										
									2018, 
				
											Cross-linking of sodium carbonate-soluble pectins from apple by zinc ions, 
									
													Carbohydrate Polymers, 
													196: 1-7
							
- 
										
									2018, 
				
											Wpływ jonów cynku na proces żelowania pektyn rozpuszczalnych w rozcieńczonych alkaliach, 
									
													VI Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 26-27.06.2018 r., 
													str. 31
							
- 
										
									2018, 
				
											Supramolekularna struktura związków pektynowych izolowanych z owoców i warzyw oraz ich właściwości, 
									
													VI Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 26-27.06.2018 r., 
													str. 18
							
- 
										
									2018, 
				
											The Gelation Process of Sodium Carbonate-Soluble Pectin from Apples Influenced by Pectin Concentration, 
									
													17th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2018”,  Nitra, Slovakia 15-18.05.2018 r., 
													str. 24
							
- 
										
									2018, 
				
											Structure-Related Gelling of Pectins and Linking with Other Natural Compounds: A Review, 
									
													Polymers, 
													10(7), 762; DOI:10.3390/polym10070762
							
- 
										
									2018, 
				
											The concentration affected aggregation and gelation in solution of sodium carbonate-soluble pectin extracted from pears, 
									
													12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., 
													str. 41
							
- 
										
									2018, 
				
											The cross-linkingprocess of sodium carbonate-soluble pectin from apples in the presence of strontium chloride, 
									
													12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., 
													str. 45
							
- 
										
									2018, 
				
											Possible self-assembly mechanism of sodium carbonate-soluble fraction of pectin (DASP) studied with the atomic force microscopy and molecular dynamics, 
									
													12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., 
													str. 48
							
- 
										
									2018, 
				
											An effect of pH on gelation of sodium carbonate-soluble pectin extracted from pears, 
									
													12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant & Climate, Lublin 17-19.09.2018 r., 
													str. 152
							
- 
										
									2018, 
				
											Wpływ stężenia pektyn ekstrahowanych węglanem sodu z jabłek na ich proces sieciowania, 
									
													Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., 
													str. 23
							
- 
										
									2018, 
				
											The influence of zinc ions on the cross-linking of diluted alkali soluble pectin from apples, 
									
													VI International Session of Young Scientific Staff "Foood-tradition and modernity", Lublin, 24-25.05.2018 r., 
													str. 124
							
- 
										
									2018, 
				
											Właściwości reologiczne i strukturalne pektyn rozpuszczalnych w rozcieńczonych alkaliach modyfikowanych jonami cynku, 
									
													IV Kuźnia Młodych Talentów - Akademii Młodych Uczonych Polskiej Akademii Nauk, Jabłonna, 18-21.09.2018 r., 
													str. 29
							
- 
										
									2017, 
				
											Wpływ jonów cynku  na elektrokinetyczne i strukturalne właściwości frakcji DASP pektyn, 
									
													X Sympozjum Doktorantów "Współczesne Problemy w Naukach o Życiu", Lublin, 26.10.2017, 
													str. 7
							
- 
										
									2017, 
				
											Acidic, electrokinetic and structural properties of zinc ions/pectin systems, 
									
													Biologically Active Compounds in Food 2 nd International Conference, Łódź 9-10.11.2017 , 
													str. 25
							
- 
										
									2017, 
				
											Influence of pectin concentration on cross-linking process, 
									
													Biologically Active Compounds in Food 2 nd International Conference, Łódź 9-10.11.2017 , 
													str. 48