Technologia Produkcji Kukurydzy Cukrowej.
Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN20062006, Wydanie II (elektroniczne, poprawione i uzupełnione), ISBN: 83-60489-01-7, str. całości 1-149, l.ark.wyd. 11,4(nośnik CD-BOOK): 1-149
Sweet Corn Harvest and Technology Physical Properties and Quality.
FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research20062006, Wydanie II, ISBN: 83-60489-03-3, str. całości 1-263, l.ark.wyd. 20,3(nośnik CD-BOOK): 1-263
Kukurydza cukrowa technologia zbioru fizyczne właściwości i jakość.
Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN20062006, Wydanie II (elektroniczne, poprawione i uzupełnione) ISBN: 83-60489-02-5, str. całości 1-199, l.ark.wyd. 18,2(nośnik CD-BOOK): 1-199
Właściwości Fizyczne Ziarna Kukurydzy Cukrowej.
Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN20062006, ISBN: 83-60489-00-9, l. ark. wyd. 12,8(nośnik CD-BOOK): 1-124
Problematyka normalizacyjna z zakresu terminologii, badań i klasyfikacji gleb oraz zagadnień pokrewnych.
Acta Agrophysica Rozprawy i Monografie PL20062006, (143, (6)): 1-77
Studia nad dynamiką brązowienia i jej wykorzystaniem w ocenie świeżości miąższu jabłek.
Acta Agrophysica Rozprawy i Monografie PL20062006, (138, (5)): 1-158
Wpływ temperatury na uruchamianie substancji organicznych z murszu.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego "Właściwości Fizyczne i Chemiczne Gleb Organicznych"20062006, 33-39
Wiedza i edukacja podstawą rozwoju kapitału ludzkiego, konkurencyjności regionu lubelskiego i bliskosąsiedzkiej współpracy.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 135-141
Wymywanie herbicydów i składników pokarmowych w zależności od sposobu użytkowania gleby.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 131-134
Tlenek azotu (I) (N2O)- niszczyciel ozonu i współwinny globalnego ocieplenia.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 125-130
Ściany komórkowe a jakość żywności.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 119-123
Fraktale-kształty natury.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 113-117
Podatność magnetyczna i jej wykorzystanie w badaniach środowiska.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, "Człowiek a środowisko", część III, 107-111
Monitoring parametrów fizyko-chemicznych gleby jako element ochrony środowiska przyrodniczego.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 101-105
Zwilżalność i jej znaczenie w badaniach środowiska.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 95-100
Mała retencja sposobem ochrony zasobów wodnych.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 89-94
Problematyka erodowanych gleb wytworzonych z lessów na Wyżynie Lubelskiej.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 83-87
Kiedy gleba smakuje roślinom?
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, ("Człowiek a środowisko", część III): 65-70
Gleba jako ważny element edukacji ekologicznej.
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, "Człowiek a środowisko", część III, 77-82
Dlaczego gleby zatrzymują składniki pokarmowe?
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Kuratorium Oświaty w Lublinie20062006, "Człowiek a środowisko", część III, 65-70
Wpływ rolnictwa na środowisko naturalne i klimat Ziemi – denitryfikacja.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 68-71
Planowanie roślin uprawnych i aktywność biologiczna w erodowanych terenach lessowych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 65-67
Wpływ zagęszczenia gleby i mulczowaniana brodawkowanie, wzrost i plonowanie soi w warunkach klimatycznych Lubelszczyzny.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 61-64
Zwilżalność fazy stałej jako cecha gleby modyfikująca dostępność składników pokarmowych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 58-60
Podatność magnetyczna jako metoda wstępnego monitoringu zanieczyszczenie gleb.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 55-57
Pomiar wilgotności materiałów i produktów rolniczych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 52-54
Zmierz swoją glebę – o analizie wielkości cząstek glebowych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 49-51
Wyznaczanie hydrofizycznych właściwości mineralnych gleb ornych Polski przy użyciu łatwo mierzalnych właściwości fazy stałej gleb.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 42-48
Wykorzystanie sorpcji pary wodnej i powierzchni właściwej do charakterystyki porowatych ciał stałych. 2006,
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 38-41
Analiza obrazów rentgenowskich w ocenie stanu fizycznego surowców roślinnych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 34-37
Żywieniowe aspekty zagospodarowania wytłoków rzepakowych.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 30-33
Znaczenie i zastosowanie materiałów sypkich w przemyśle oraz rolnictwie.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 25-29
Znaczenie teksturalnych własciowści owoców i warzyw w przemyśle spożywczym.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 19-24
Pokaż potas – elektrody potasowe w rolnictwie Lubelszczyzny.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 13-18
Program stypendialny a transfer wiedzy do praktyki rolniczej.
Instytut Agrofizyki PAN20062006, Transfer wiedzy do praktyki rolniczej. Prace doktorantów w ramach projektu "Stypendia dla młodych doktorantów szansą agrorozwoju Lubelszczyzny", 5-12
Some aspects of soil denitrification.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 101-109
Methods of particie size distribution measurement for soil samples-review.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 83-88
Physical properties of granular raw materials of plant origin.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 64-68
Processing of roentgenograms of wheat kernels infested by granary weevil.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 50-53
Changes of cellular structure of potato tuber parenchyma Tissues.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 45-49
Potentiometric sensors In soil chemical studiem.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 38-44
Influence of conventional and ecological forming system on granulometric compositionof pseudopodzolic soil.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 34-37
The effect of extrusion conditions on the adsorption-desorption isotherms of water vapour for potato and wheat extrudates.
Czech University of Agriculture in Prague, Permitted by Dean Office of Technical Faculty "The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering"20061, 1-6
Methods of soil catalase and dehydrogenase activity measurement.
Institute of Agrophysics PAS, Lublin "Selected methodological aspects of soil enzyme activity tests"200659-74
Methods of enzymatic cellulose hydrolysis measurement.
Institute of Agrophysics PAS, Lublin "Selected methodological aspects of soil enzyme activity tests"200650-58
Methods of measurement of enzymatic mineralization of organic nitrogen
Institute of Agrophysics PAS, Lublin "Selected methodological aspects of soil enzyme activity tests"200617-37
Quality in environmental microbiological tests.
Institute of Agrophysics PAS, Lublin "Selected methodological aspects of soil enzyme activity tests"20065-11
Handling of apple transport techniques and efficiency vibration, damage and bruising texture, firmness and quality.
Institute of Agrophysics PAS, Lublin "Selected methodological aspects of soil enzyme activity tests"20062006, str. całości 1-234, l.ark. wyd. 16,8
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies. This webpage is using cookies. Without browser configuration change cookies will be saved on your computer. You can change your browser configuration to avoid saving cookies on your end device. Polityka prywatności/Privacy policyOK