Archive

Archive

  1. 2022, Influence of gallic acid and itd derivatives on the structure of the gluten network in wheat gluten dough, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 25
  2. 2022, Study of the influence of flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins using FT-IR spectroscopy, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 50
  3. 2023, Badanie suplementacji kwasami fenolowymi modelowego ciasta chlebowego za pomocą LC-QTOF-MS, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości, (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9700-6, 98-100
  4. 2022, Pojemność sorpcyjna schwertmannitu względem jonów dwuwartościowych w obecności kondycjonera glebowego “green PAM tackifier”, Nauka i Przemysł – lubelskie spotkania studenckie (red. Dorota Kołodyńska), 317-321
  5. 2022, Pojemność sorpcyjna kompozytów zeolitowo-węglowych względem niesteroidowego leku przeciwzapalnego, Nauka i Przemysł – lubelskie spotkania studenckie (red. Dorota Kołodyńska), 313-317
  6. , Biowęgiel z łętów ziemniaka jako wysoce efektywny adsorbent tetracykliny i karboksyny w ich mieszanym układzie, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9602-3, 395-399
  7. , Wpływ jonów kadmu(II) na adsorpcję cząsteczek tetracykliny na powierzchni kaolinitu i jego kompozytu z biowęglem, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9602-3, 391-395
  8. 2022, Analiza chemiczna moczanowych kamieni nerkowych, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9602-3, 99-103
  9. 2022, The influence of the physicochemical properties of sediment on the content and ecotoxicity of trace elements in bottom sediments, Chemosphere, 287 (4); DOI: 10.1016/j.chemosphere.2021.132366
  10. 2022, Classification of Soil Bacteria Based on Machine Learning and Image Processing, W: Lecture Notes in Computer Science LNCS, volume 13352 (Eds.: Derek Groen, Clélia de Mulatier, Maciej Paszynski, Valeria V. Krzhizhanovskaya, Jack J. Dongarra, Peter M. A. Sloot); Springer Nature Switzerland AG 2022; ISBN: 978-3-031-08756-1; DOI: 10.1007/978-3-031-08757-8, str. 263-277
  11. 2022, Assessing Bone Health Status and Eggshell Quality of Laying Hens at the End of a Production Cycle in Response to Inclusion of a Hybrid Rye to a Wheat–Corn Diet, Veterinary Sciences, 9(12), 683; DOI: 10.3390/vetsci9120683
  12. 2022, Rapid on-line method of wastewater parameters estimation by electronic nose for control and operating wastewater treatment plants toward Green Deal implementation, Desalination and Water Treatment , 275: 56–68; DOI: 10.5004/dwt.2022.28638
  13. 2022, Trace Elements and Heavy Metal Contents in West Algerian Natural Honey, Journal of Analytical Methods in Chemistry, DOI: 10.1155/2022/7890856
  14. 2022, Obrazowanie hiperspektralne w identyfikacji niedoboru makroelementów w roślinach, XXV Konferencja "Nowoczesne Metody w Analizie Sladowej", 12-13.12.2022, Łódź, Polska,
  15. 2022, Estimation of plant nutrient status based on hyperspectral data and machine learning, ISCREAS 2022, 28-31.08.2022, Dublin, Irlandia,
  16. 2022, Application of hyperspectral imaging for estimation of potassium content across different plant specties, 12th EARSeLO Workshop on Imaging Spectroscopy 22.06.2022, Poczdam, Niemcy,
  17. 2022, Profil metaboliczny zbiorowisk mikroorganizmów w glebach spod jabłoni w zależności od sposobu zagospodarowania gruntu, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 43
  18. 2022, Optymalizacja procesu utylizacji osadu ściekowego przez larwy hermetia illucens oraz tenebrio molitor, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 38
  19. 2022, Chemical substances and their effect on neosartorya sp. metabolism, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 30
  20. 2022, Wpływ aktywności hydroksylazy prolinowej (P4H3) na dystrybucję AGP w ścianie komórkowej podczas procesu dojrzewania owoców pomidora, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 28
  21. 2022, Mechanizm adsorpcji zanieczyszczeń na powierzchni getytu modyfikowanego substancjami polimerowymi, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 27
  22. 2022, Wpływ enzymów pektynolitycznych (acetyloesteraza rg-i, endoliaza ramnogalakturonianu oraz arabinofuranozydaza) na mechanikę ścian komórkowych, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 23
  23. 2022, Zastosowanie metody osadzonej kropli do oceny zwilżalności materiałów organicznych, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str. 19
  24. 2022, Wpływ miksotroficznych warunków wzrostu na skład biochemiczny egzopolisacharydów (eps) syntetyzowanych przez parachlorella kessleri, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str.15
  25. 2022, Influence of soil wettability on splash erosion – preliminary studies, EUROSOIL 2021 Virtual Congress, 23-27.08.2021, 1959
  26. 2022, Effect of underestimation/overestimation of falling drop parameters on the result of splash simulation in an immiscible liquid system, EGU General Assembly, 23-27.05.2022, 12186
  27. 2022, Working towards arabinogalactan proteins (AGPs) from fruit: carbohydrate composition and impact on fungal growth, BMC Plant Biology, 22:500, str. 1-13, DOI: 10.1186/s12870-022-04009-6.
  28. 2022, Extraction of high concentration of Cr(VI) in contaminated industrial soil using humic acid, Surfaces and Interfaces, 35,102450. str. 1-7, DOI: 10.1016/j.surfin.2022.102450
  29. 2022, Effect of the Production Parameters and In Vitro Digestion on the Content of Polyphenolic Compounds, Phenolic Acids, and Antiradical Properties of Innovative Snacks Enriched with Wild Garlic (Allium ursinum L.) Leaves, International Journal of Molecular Sciences, 23, 14458, str. 1-17, DOI: 10.3390/ijms232214458
  30. 2022, Investigating Changes in pH and Soluble Solids Content of Potato during the Storage by Electronic Nose and Vis/NIR Spectroscopy, Foods, 6;11(24):4077, DOI: 10.3390/foods11244077.
  31. 2022, Model studies of adsorption of non-cellulosic polysaccharides on microfibrillar cellulose, IPSC 2022 - International Plant Spectroscopy Conference; Nantes, France, 12-15.09.2022 ,
  32. 2022, Czynniki kształtujące sypkość biomasy, XXVIII Konferencja naukowa pt. „Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie”; Zakopane, 7-8.02.2022,
  33. 2022, Nowe metody badań proszków spożywczych oraz biomasy, XX Konferencja Naukowo-Techniczna Budowa i Eksploatacja Maszyn Przemysłu Spożywczego „BEMS 2022”; Pułtusk, 20-23.09.2022,
  34. 2022, Changes within gluten network after supplementation with selected phenolic acids, 1st International PhD Student's Conference at the University of Life Sciences in Lublin: Environment-Plant-Animal-Product (ICDSUPL); Lublin 26.04.2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T014
  35. 2022, An effect of content and particle stiffness on the mechanics of particle mixtures: experimental and numerical study, 24. Międzynarodowa Konferencja Metod Komputerowych w Mechanice (CMM) oraz 42. Konferencja Mechaniki Ciał Stałych (SolMech) (CMM-SolMech 2022); Swinoujście, 5-8.09.2022,
  36. 2022, Influence of the selected flavonoids and their glycosides on the structure of gluten proteins, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 98
  37. 2022, Changes in the gluten network structure and antioxidant properties induced by hydroxycinnamic acid derivatives supplementation, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 97
  38. 2022, Gliadins – phenolic acids interaction – analysis with application of spectroscopic techniques, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 96
  39. 2022, Dynamics of physical and chemical gluten dehydration induced by fiber supplements during dough mixing, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 95
  40. 2022, Effect of selected phenolic acids on the behaviour of model dough and gluten structure, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 55
  41. 2022, Study of the influence of flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins using FT-IR spectroscopy, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 50
  42. 2022, Effect of hydroxybenzoic acids on the antioxidant properties of gluten proteins, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 44
  43. 2022, Metal sorption by exopolysaccharide from green microalgae Parachlorella kessleri, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 37
  44. 2022, Influence of gallic acid and its derivatives on the structure of the gluten network in wheat gluten dough, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 25
  45. 2022, Hierarchical self-assembly of tetratopic building blocks, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 19
  46. 2022, Cadmium and lead sorption by exopolysaccharide isolated from Chlorella vulgaris culture, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 13
  47. 2022, Soil mycobiome in sustainable agriculture, Frontiers in Microbiology, Front. Microbiol. 13:1033824; DOI: 10.3389/fmicb.2022.1033824
  48. 2022, Determination of the influence of biostimulants on soil properties and field crop yields, International Agrophysics, 36, 351-359; DOI: 10.31545/intagr/155955
  49. 2022, How to Identify Roast Defects in Coffee Beans Based on the Volatile Compound Profile, Molecules, 27, 8530; DOI:10.3390/ molecules27238530
  50. 2022, The responses of N-cycling enzyme activities and functional diversity of soil microorganisms to soil depth, soil-forming processes and cultivated plants, 22nd World Congress of Soil Science "Soil Science crossing boundaries, changing society"; Glasgow, Scotland, 31.07-05.08.2022, P-686
  51. 2022, Soil microbiome and mycobiome as an important driver of plant health and soil quality, 22nd World Congress of Soil Science "Soil Science crossing boundaries, changing society"; Glasgow, Scotland, 31.07-05.08.2022, P-666
  52. 2022, Comparative analysis of aggregate stability indices of typical Hungarian soil types, 22nd World Congress of Soil Science "Soil Science crossing boundaries, changing society"; Glasgow, Scotland, 31.07-05.08.2022, P-525
  53. 2022, Particle size distribution as affected by soil properties and analytical method, 22nd World Congress of Soil Science "Soil Science crossing boundaries, changing society"; Glasgow, Scotland, 31.07-05.08.2022, P-524
  54. 2022, Wyznaczanie stopnia wytrzymałości proszków spożywczych, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 57
  55. 2022, Identyfikacja związków lotnych oleju rzepakowego poddanego procesowi głębokiego smażenia, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 50
  56. 2022, Prace B+R nad stworzeniem wysokiej jakości ekstrudowanej żywności funkcjonalnej w oparciu o innowacyjny proces technologiczny zapewniający zwiększoną wartość odżywczą uzyskiwanych wyrobów, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 28
  57. 2022, Structural changes of enzymaticaly treated pharmnogalacturonal-I rich fraction of pectin, 15 th Bratislava Symposium on Saccharides, Bratislava, 20-24.06.2022,
  58. 2022, Modeling of plant cell wall polysaccarides and their assemblies, 15 th Bratislava Symposium on Saccharides, Bratislava, 20-24.06.2022, str. 74
  59. 2022, Effect of hemicelluloses on structure and mechanical properties of bacterial cellulose-based composites, 15 th Bratislava Symposium on Saccharides, Bratislava, 20-24.06.2022, str. 71
  60. 2022, Effect of glucose supplementation on the biochemical composition of EPS, 1st International PhD Student's Conference at the University of Life Sciences in Lublin: Environment-Plant-Animal-Product (ICDSUPL); Lublin 26.04.2022,
  61. 2022, Zastosowanie elektronicznego nosa do określania emisji szkodliwych gazów w budynkach inwentarskich, III EU Green Week w Lublinie - Spacer żywiołów: woda, ziemia, powietrze; Lublin, 14-15.07.2022, str. 20
  62. 2022, Usefulness of Potentially Probiotic L. lactis Isolates from Polish Fermented Cow Milk for the Production of Cottage Cheese, Applied Sciences, 12(23), 12088; DOI: 10.3390/app122312088
  63. 2022, Standardowe metody badań oraz nowy sposób pomiaru wytrzymałości proszków spożywczych, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 25
  64. 2022, Aktywność dehydrogenaz w glebach spod jabłoni w zależności od sposobu zagospodarowania gruntu, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 23
  65. 2022, Badania adsorpcji wybranych hemiceluloz i pektyn na celulozie mikrofibrylarnej, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 22
  66. 2022, Barwniki fotosyntetyczne w warunkach zmiennego natężenia światła i suszy glebowej, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 21
  67. 2022, Potencjalne kierunki wykorzystania polisacharydów ściany komórkowej cebuli w rolnictwie, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 20
  68. 2022, Wpływ naturalnych ekstraktów roślinnych na metabolizm grzybów z rodzaju Neosartorya, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 19
  69. 2022, Characterization of the Structural and Physical Properties of the Thermoplastic Starch Film with Kaolinite and Beeswax Addition, Advances in Science and Technology Research Journal , 16 (5): 312–323; DOI: 10.12913/22998624/155188  
  70. 2022, Rola hydroksylazy prolinowej (P4H3) w biosyntezie AGP w procesie dojrzewania owoców pomidora, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str.17
  71. 2022, Wpływ kwasów hydroksybenzoesowych na właściwości antyoksydacyjne białek glutenowych, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 16
  72. 2022, Potencjał nawozowy odpadów z roślin bobowatych po konwersji przez larwy H. illucens, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 15
  73. 2022, Biowęgiel jako biomateriał poprawiający strukturę i właściwości gleb użytkowanych rolniczo, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 14
  74. 2022, Izolacja frakcji ilastej z gleb w kontekście badań nad kompleksem sorpcyjnym gleby, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 12
  75. 2022, Organofosfoniany w środowisku i ich wpływ na obieg metanu, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 11
  76. 2022, Evaluation of Trichoderma atroviride strain G79/11 growth intensity under pectin and bacterial cellulose additives using Biolog system, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 8
  77. 2022, Methane, methanotrophy, methanogenesis – importance for humans and the environment, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 7
  78. 2022, Will insects replace cows? Hermetia illucens in breeding and application, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 6
  79. 2022, Spatial variability of thermal properties in relation to the application of selected soil-improving cropping systems (SICS) on sandy soil, International Agrophysics, 36, 269-284; DOI: 10.31545/intagr/152122
  80. 2022, Właściwości fizkochemiczne polisacharydów ściany komórkowej czarnej rzodkwi, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego, Lublin, 11-16.09.2022, str. 536
  81. 2022, Wyznaczniki punktu żelowania, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego, Lublin, 11-16.09.2022, str. 424
  82. 2022, Możliwości przedłużenia łańcucha produktowego Grupy Azoty zakładów azotowych „Puławy” s.a., 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego, Lublin, 11-16.09.2022, str. 253
  83. 2022, Metrology for multi-scale monitoring of soil moisture, Metrology for Climate Action, 26-30.09.2022,
  84. 2022, Zmienność struktury zbiorowisk grzybów w zdegradowanej glebie nawożonej bionawozemfosforowym, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 75
  85. , Wpływ nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie na obfitość genów biorących udział w obiegu azotu, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 60
  86. 2022, Analiza sieci powiązań bakterii w zdrowych i chorych próbkach ekologicznej truskawki, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 59
  87. 2022, Kwasowość i słodycz: właściwości żywności i ich rola w kontrolowaniu czynnika powodującego psucie, grzyba aspergillus sp. (postać teleomorficzna: Neosartorya sp.), XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 58
  88. 2022, Nowe rozwiązania biotechnologiczne w diagnostyce i zwalczaniu PEZICULA spp. patogenów grzybowych jabłek. założenia projektu LIDER APPAT(f)REE, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str.57
  89. 2022, Wpływ stosowania biopreparatu naturalizacyjnego na różnorodność funkcjonlną mikroorganizmów glebowych na ekologicznej plantacji malin, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 56
  90. 2022, Aktywność metaboliczna glebowych zbiorowisk mikroorganizmów- wpływ głębokości i procesów glebotwórczych, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 55
  91. 2022, Nowe rozwiązania biotechnologiczne dla rozwoju zrównoważonych strategii uprawy roślin, z uwzględnieniem diagnostyki, zwalczania i monitoringu kluczowych fitopatogenów, XXIX Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów, Warszawa, 15-17.09.2022, str. 9
  92. 2022, The fertilization potential of Hermetia illucens larvae post-breading residue, INSECTA 2022 International Conference, 14th – 16th September 2022 Giessen, Germany, str. 75
  93. 2022, The influence of H. illucens larvae on digested municipal sewage sludge microbial activity and functional diversity, INSECTA 2022 International Conference, 14th – 16th September 2022 Giessen, Germany, str. 36
  94. 2022, Społeczności endofitów bakteryjnych związanych z liśćmi bioenergetycznych drzew – Paulownia elongata x fortunei, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str.121
  95. 2022, Diagnostyka molekularna grzybów z rodzaju Pezicula – kluczowych patogenów jabłek, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 113
  96. 2022, Porównanie metod do określania różnicowej obfitości mykobiomu w ekologicznej uprawie truskawki, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 111
  97. 2022, Metanotrofia w agroekosystemach – wpływ praktyk rolniczych na skład mikrobiomów glebowych, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 103
  98. 2022, Wpływ konsorcjum bakterii Arthrobacter sp., Pseudomonas sp. i Rhodococcus spp. na skład taksonomiczny zbiorowisk grzybów zasiedlających ryzosferę i fylosferę malin w doświadczeniu wazonowym, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 102
  99. 2022, Wpływ octu drzewnego (łac. acetum pyro-lignosum) na wzrost grzyba fitopatogenicznego Botrytis cinerea, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 101
  100. 2022, Wpływ kontaminacji gleby patogenem na skład mykobiomu ryzosfery wybranych odmian ziemniaka, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 100
  101. 2022, Wpływ wybranych barwników redoks na funkcjonalność izolatów z rodzajów Verticillium i Trichoderma – aspekt metodyczny, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 99
  102. 2022, Działanie specyficznych metabolitów wtórnych Solidago virgaurea przeciw Fusarium oxysporum i Neosartorya fischeri, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 98
  103. 2022, Ocena różnorodności genetycznej zbiorowisk bakterii w zdegradowanej glebie nawożonej fosforowym bionawozem, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 96
  104. 2022, Potencjał stymulacyjny i bioremediacyjny niepatogenicznego, endofitycznego szczepu Fusarium oxysporum DEMFo14 zależny od warunków hodowli i obecności metalu ciężkiego (Cd, Pb lub Zn), VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 82
  105. 2022, Bioróżnorodność metaboliczna zbiorowisk mikroorganizmów zasiedlających liście i owoce różnych odmian truskawki w nawadnianym i nienawadnianym ekologicznym systemie produkcji, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 76
  106. 2022, Dielectric soil moisture sensors – present state and prospects, Agricultural Soil and Water Processes and Efficient Utilization of Resources Symposium, Northwest A&F University, Yangling, Shaanxi, China; 8.11.2022,
  107. 2022, Analiza metataksonomiczna zbiorowisk grzybów w profilu gleby płowej pod uprawą pszenicy, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 66
  108. 2022, Porównanie wrażliwości zidentyfikowanych genetycznie grzybów z rodzaju Neosartorya na wybrane ekstrakty roślinne, VI Ogólnopolskie Sympozjum Mikrobiologiczne „Metagenomy różnych środowisk” Puławy, 23 – 24 czerwca 2022 r., str. 45
  109. 2022, Application of dielectric spectroscopy for soil moisture measurements, Webinar at Sathyabama Institute of Science and Technology; India, 2.02.2022,
  110. 2022, Arabinogalactan protein is a molecular and cytological marker of the fruit ripening process, The Annual COST meeting; Belgrade, 4-6.10.2022,
  111. 2022, Interaction of natural organic matter with Bisphenol-A in water phase: preliminary observations and its implication on toxicity, 32nd European Society for Comparative Physiology and Biochemistry (ESCPB); Naples, Italy, 28-31.08.2022,
  112. 2022, Isotope-ratio mass spectrometry – method of the future in WWTPs, 5th International Conference "Environmental Engineering and Design"; Zielona Góra, 13-14.10.2022 , str. 55
  113. 2022, Biochar amendment improves methane uptake and methanotroph abundance in soil, 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT; Lublin, 26.04.2022,
  114. 2022, Measurements of soil moisture with a dagger probe using the FDR technique, 10th International Conference Electromagnetic Devices and Processes in Environment Protection ELMECO-10; Lublin, 26-27.05.2022, str. 32
  115. 2022, Wpływ napowietrzenia mieszanki betonowej na transport chlorków w betonie, XXII Konferencja Naukowo-Techniczna "Kontra 2022 - Trwałość budowli i ochrona przed korozją"; Cedzyna k. Kielc, 13-14.10.2022,
  116. 2022, Particle shape effects in granular material using GPU DEM, 9th World Congress on Particle Technology (WCPT9), Madrid, 18-22.09.2022 , str. 261-262
  117. 2022, Środowiskowe izolaty grzybów należących do rodzaju Neofabraea, powodujące gorzką zgniliznę jabłek w Polsce, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 91
  118. 2022, Zmiany rozmieszczenia fitopatogenów względem innych grup mikroorganizmów w glebie w zależności od głębokości i uprawianej rośliny, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str.194
  119. 2022, System do pomiaru widmoa zespolonej przenikalności elektrycznej materiałów sypkich, płynnych i stałych w zakresie częstotliwości radiowych i mikrofalowych, Konferencja "Synergia Nauki i Przemysłu. Wyzwania XXI wieku. Nauka - Przemysł - Biznes"; Chełm, 23-25.11.2022, str. 91-92
  120. 2022, Widmo przenikalności elektrycznej wybranych gleb w zależności od gęstości i wilgotności, Konferencja "Synergia Nauki i Przemysłu. Wyzwania XXI wieku. Nauka - Przemysł - Biznes"; Chełm, 23-25.11.2022, str. 89-90
  121. 2022, The effect of beneficial bacteria inoculum on the functional abilities of microbial communities inhabiting raspberry phyllosphere and rhizosphere, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str.187
  122. 2022, Wpływ inokulum bakterii pożytecznych na zdolności funkcjonalne zbiorowisk mikroorganizmów zasiedlających fylosferę i ryzoferę malin, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 186
  123. 2022, Wpływ fosforowego bionawozu na zróżnicowanie populacji fitopatogenów grzybowych zasiedlających glebę zdegradowaną chemicznie, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 184
  124. 2022, Badania skriningowe metabolizmu grzybów fitopatogenicznych Botrytis cinerea poddanych działaniu różnych stężeń octu drzewnego, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 170
  125. 2022, Badanie skuteczności wybranych ekstraktów roślinnych wobec grzybów z rodzaju Neosartorya z wykorzystaniem mikropłytek MT2 Biolog™ – intensywność oddechowa oraz przyrost biomasy, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 166
  126. 2022, Methods of isolating phytopathogens occurring in ecological strawberry cultivation, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 139
  127. 2022, Metody izolacji fitopatogenów występujących w ekologicznej uprawie truskawki, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 138
  128. 2022, Sposoby zmniejszenia emisji amoniaku powstałego podczas nawożenia mocznikiem, Konferencja Młodych Naukowców nt.: Biologia, Chemia i Środowisko - Spojrzenie Młodych Naukowców; 20-22.05.2022, str. 27
  129. 2022, Effect of plant cell wall polysaccharides on mechanical properties of bacterial cellulose-based composites, XXVII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne; Kazimierz nad Wisłą 26-27.05.2022, str. 12
  130. 2021, Różnorodność fenotypowa grzybów z rodzaju Verticillium i Trichoderma a konkurencja o źródła azotu (Biolog® PM6), Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 86
  131. 2022, Obfitość grzybów fitopatogenicznych oraz pozostałych gildii w glebie, ryzosferze, korzeniach i liściach ekologicznej truskawki, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 43
  132. 2022, Wpływ kontaminacji gleby patogenem Rhizoctonia solani na profil metaboliczny mikroorganizmów ryzosfery wybranych odmian ziemniaka, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 41
  133. 2022, Dynamiczne rozpraszanie światła laserowego w badaniach procesu żelowania pektyny ściany komórkowej owoców gruszy, XXVII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne; Kazimierz nad Wisłą 26-27.05.2022, str. 6
  134. 2022, Mikrobiomy w agroekosystemach – bioróżnorodność funkcjonalna i strukturalna oraz interakcje i mechanizmy istotne dla rozwoju zrównoważonych strategii produkcji rolniczej, Konferencja Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego „Nowoczesne spojrzenie na fitopatologię”, Poznań, 7-8 Września 2022 r., str. 39
  135. 2022, Wpływ suszy glebowej na niefotochemiczne rozpraszanie energii fluktuującego światła w liściach rzodkiewnika pospolitego, XXVII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne; Kazimierz nad Wisłą 26-27.05.2022, str. 17
  136. 2022, Badania zmian struktury frakcji pektyn bogatej w ramnogalakturonian typu I z jabłek i marchwi w wyniku modyfikacji enzymatycznych, XXVII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne; Kazimierz nad Wisłą 26-27.05.2022, str. 16
  137. 2022, Soluble Extracellular Polymeric Substances Produced by Parachlorella kessleri and Chlorella vulgaris: Biochemical Characterization and Assessment of Their Cadmium and Lead Sorption Abilities, Molecules, 27(21),7153, str. 1-10. DOI: 10.3390/molecules27217153
  138. 2022, Catabolic fingerprinting and diversity of fungi in the degraded soil amended with phosphorus biofertilizer, MycoRise Up! Youth in Mycology; Warszawa 27-29.05.2022 , str. 40
  139. 2022, Correlations between fungal trophic modes in healthy and unhealthy strawberry samples, MycoRise Up! Youth in Mycology; Warszawa 27-29.05.2022 , str. 21
  140. 2022, Neosartorya spp. – the hidden threat to agriculture and food production, MycoRise Up! Youth in Mycology; Warszawa 27-29.05.2022 , str. 13
  141. 2022, Czy grzyby tworzą dobre sieci? Sieci grzybowych powiązań w mykobiomie zdrowych i porażonych plantacji truskawki, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 111
  142. 2022, Zmiany sezonowe w aktywności dehydrogenaz glebowych oraz różnorodności funkcjonalnej mikroorganizmów glebowych na ekologicznej plantacji malin po zastosowaniu biopreparatu naturalizacyjnego, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 109
  143. 2022, W jaki sposób strategie naturalizacji oparte o izolaty Trichoderma spp. wpływają na mykobiom malin porażonych fitopatogenami grzybowymi? Charakterystyka metataksonomiczna, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 100
  144. 2022, Analiza metagenomiczna zbiorowisk grzybów w zdegradowanej glebie nawożonej fosforowym bionawozem, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 91
  145. 2022, Porównanie działania przeciwdrobnoustrojowego ekstraktów roślinnych, kombinacji Brix/pH i konserwantów na Aspergillus sp. (teleomorf Neosartorya sp.), Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 89
  146. 2022, Analiza różnorodności zbiorowisk grzybów w glebie w zależności od uprawianej rośliny, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022, str. 77
  147. 2022, Strategie poprawy efektywności wykorzystania zasobów glebowych poprzez interakcje między roślinami a mikrobiomami – odrębne grupy mikrobiomu odmian ziemniaka i ich troficzne gildie grzybowe, Ogólnopolska Konferencja Naukowa z okazji 10-lecia Polskiego Towarzystwa Mykologicznego; 24-28.09.2022 , str. 66
  148. 2022, Ocena możliwości wzrostu zawartości węgla organicznego w glebach płowych wytworzonych z lessu, Konferencja Naukowa pt. "Zwiększanie zawartości węgla w polskich glebach - możliwości i ograniczenia"; 29.09.2022, str. 14
  149. 2022, Bacterial lipases production using renewable agro-industrial residues and waste materials, 5th Symposium on Biotransformations for Pharmaceutical and Cometic Industry; Kroczyce, 13-15.06.2022, str. 64
  150. 2022, Zastosowanie kompozytów celulozy bakteryjnej i polisacharydów ścian komórkowych do enkapsulacji mikroorganizmów pożytecznych, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego; Lublin,11-16.09.2022, str. 416
  151. 2022, Pozbiorcze zmiany struktury pektyn i zbiorowisk mikroorganizmów w owocach truskawki (Fragaria x ananassa Duch.) uprawianej w systemach produkcji ekologicznej i konwencjonalnej, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 19
  152. 2022, Właściwości kompozytów opartych na celulozie bakteryjnej i ich potencjał wykorzystania jako nośników mikroorganizmów pożytecznych, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 16
  153. 2023, Simultaneous removal of inorganic and organic pollutants from multicomponent solutions by the use of zeolitic materials obtained from fly ash waste, Clean Technologies and Environmental Policy , DOI: 10.1007/s10098-022-02429-4
  154. 2022, Czynniki zwiększające i hamujące utlenianie metanu (CH4) w glebach użytkowanych rolniczo, VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Nauki przyrodnicze na rzecz człowieka i środowiska", 21.10.2022, str. 26-27
  155. 2022, How can biochar affect greenhouse gas fluxes in agricultural soils?, 5th International Conference "Environmental Engineering and Design"; Zielona Góra, 13-14.10.2022 , str. 120-121
  156. 2022, Aggregation mechanism of natural schwertmannite particles covered with two-component layers of high molecular weight tackifier and trace metal ions, Journal of Molecular Liquids, 368, 120746; str. 1-15, DOI: 10.1016/j.molliq.2022.120746
  157. 2022, Effects of enzymes on organic matter conversion in anaerobic fermentation of sludge to produce volatile fatty acids, Bioresource Technology, vol. 366; DOI: 10.1016/j.biortech.2022.128227
  158. 2022, Pojemność sorpcyjna kompozytów zeolitowo-węglowych względem niesteroidowego leku przeciwzapalnego, X Ogólnopolskie Sympozjum "Nauka i przemysł - lubelskie spotkania studenckie"; Lublin, 27.06.2022,
  159. 2022, Pojemność sorpcyjna schwertmannitu względem jonów dwuwartościowych w obecności kondycjonera glebowego „Green PAM Tackifier”, X Ogólnopolskie Sympozjum "Nauka i przemysł - lubelskie spotkania studenckie"; Lublin, 27.06.2022,
  160. 2022, Francuskie wina – klasyfikacja, regiony, standardy jakości, aromat, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 18
  161. 2022, Wpływ sposobu palenia ziaren kawy na profil lotnych związków organicznych, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 22
  162. 2022, Methane uptake in fertilized soils – effect of NH4NO3 at different soil O2 levels, 2nd International Symposium on Climate-Resilient Agri-Environmental Systems (ISCARES 2022); Dublin, Ireland, 28-31.08.2022, str. 23
  163. 2022, The ReLive Project, 2nd International Symposium on Climate-Resilient Agri-Environmental Systems (ISCARES 2022); Dublin, Ireland, 28-31.08.2022, p. 46-47
  164. 2022, Measurement of Soil Dielectric Permittivity Spectra at Various Temperatures, 24th International Microwave and Radar Conference (MIKON); Gdańsk,12-14.09.2022, str. 1-3
  165. 2022, Zeolites and zeolitic composites as modifiers improving water retention of degradaded soils, IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa "INNOWACJE W PRAKTYCE"; Lublin 20-21.10.2022, str. 54
  166. 2022, Polyacrylamide hydrogels with amber for plants micropropagation, IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa "INNOWACJE W PRAKTYCE"; Lublin 20-21.10.2022, str. 53
  167. 2022, Wpływ jonów metali ciężkich i substancji organicznych na strukturę podwójnej warstwy elektrycznej materiałów zeolitowych, IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa "INNOWACJE W PRAKTYCE"; Lublin 20-21.10.2022, str. 29
  168. 2022, Parametry fizykochemiczne Dystric Cambisol modyfikowanej biowęglem ze zrębków drzewnych i jonowym poliakryloamidem, IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa "INNOWACJE W PRAKTYCE"; Lublin 20-21.10.2022, str. 17
  169. 2022, Opracowanie metody izolacji frakcji ilastej z wybranych gleb jako wstęp do badań nad kompleksem sorpcyjnym gleby, IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa "INNOWACJE W PRAKTYCE"; Lublin 20-21.10.2022, str. 16
  170. 2022, Study on physicochemical and adsorptive properties of physically and chemically crosslinked hydrogels with acrylic monomers, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego; Lublin, 11-16.09.2022, str. 538
  171. 2022, Pojemność sorpcyjna kaolinitu modyfikowanego egzopolisacharydem pochodzenia bakteryjnego względem jonów metali ciężkich i antybiotyków, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego; Lublin,11-16.09.2022, str. 537
  172. 2022, Badanie właściwości adsorpcyjnych, elektrokinetycznych i stabilnościowych wodnych suspensji wybranych zeolitów oraz ich kompozytów z węglem w obecności substancji organicznych, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego; Lublin, 11-16.09.2022, str. 531
  173. 2022, Porównanie mechanizmów usuwania metali ciężkich, diklofenaku i poli(kwasu akrylowego) przy użyciu wybranych zeolitów i kompozytów węglowo-zeolitowych z roztworów mieszanych adsorbatów, 64. Zjazd Polskiego Towarzystwa Chemicznego; Lublin,11-16.09.2022, str. 514
  174. 2022, Influence of physical cross-linking by montmorillonite on structure and thermostability of hydrogel composites based on polyacrylamide, Twenty Third Annual Conference - YUCOMAT 2022 Twelfth World Round Table Conference on Sintering - XII WRTCS 2022 Herceg Novi, 29.08-02.09.2022, str. 85
  175. 2022, Wpływ kwasów fenolowych na strukturę i organizację molekularną gliadyn – badania z wykorzystaniem technik spektroskopowych, III Konferencja Naukowa "Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy", Lublin 22–23.09.2022, str. 37
  176. 2022, Określenie zmian w strukturze sieci glutenowej oraz właściwości antyoksydacyjnych po suplementacji pochodnymi kwasu hydroksycynamonowego, III Konferencja Naukowa "Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy", Lublin 22–23.09.2022, str. 36
  177. 2022, Ocena jakości pieczywa pszennego z udziałem produktów ubocznych przerobu pomidorów i papryki, III Konferencja Naukowa "Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy", Lublin 22–23.09.2022, str. 11
  178. 2022, Prace B+R nad stworzeniem wysokiej jakości ekstrudowanej żywności funkcjonalnej w oparciu o innowacyjny proces technologiczny zapewniający zwiększoną wartość odżywczą uzyskiwanych wyrobów, III Konferencja Naukowa "Nauka o Zbożach osiągnięcia i perspektywy", Lublin 22–23.09.2022, str. 9
  179. 2022, Natural Substances, Probiotics, and Synthetic Agents in the Treatment and Prevention of Honeybee Nosemosis, Pathogens, DOI: 10.3390/pathogens11111269
  180. 2022, Technological improvement of the Sorghum saccharatum syrup production by membrane technologies, Journal of Water and Land Development, 54(VII-IX), str. 131-137, DOI: 10.24425/jwld.2022.141564
  181. 2022, The influence of selected polyphenols on the gluten structure – A study on gluten dough with application of FT-IR and FT-Raman spectroscopy, Journal of Cereal Science, 108.103570, str. 1-8, DOI: 10.1016/j.jcs.2022.103570
  182. 2022, Life Cycle Assessment for Environmental Impact Reduction and Evaluation of the Energy Indices in Lettuce Production, Applied Sciences, 12, 10348, str. 1-11, DOI: 10.3390/app122010348
  183. 2022, The effect of fertilization with the digestate on the quality and chemical composition of selected plants intended for biogas production, Polish Journal of Agronomy, 48, 28-36; DOI: 10.26114/pja.iung.478.2022.48
  184. 2022, Feasibility of Biochar Derived from Sewage Sludge to Promote Sustainable Agriculture and Mitigate GHG Emissions—A Review, International Journal of Environmental Research and Public Health, 19(19), 12983; DOI: 10.3390/ijerph191912983
  185. 2022, The Quality of Eggs Derived from Japanese Quail Fed with the Fermented and Non-Fermented Rapeseed Meal, Foods, 11, 2492, Str. 1-11, DOI: 10.3390/foods11162492
  186. 2022, Physicochemical Properties and Surface Characteristics of Ground Human Teeth, Molecules, 27(18), str. 1-14, DOI: 10.3390/molecules27185852
  187. 2022, Interaction of Biochar with Chemical, Green and Biological Nitrogen Fertilizers on Nitrogen Use Efficiency Indices, Agronomy, 12(9), 2106; DOI: 10.3390/agronomy12092106
  188. 2022, Effects of Drying Conditions on the Content of Biologically Active Compounds in Winter Camelina Sativa Seeds, European Journal of Lipid Science and Technology, DOI: 10.1002/ejlt.202200035
  189. 2022, Analysis of the recent trends in vegetation dynamics and its relationship with climatological factors using remote sensing data for Caspian Sea watersheds in Iran, International Agrophysics, 36, str. 139-153, DOI: 10.31545/intagr/150020
  190. 2022, Application of MOS Gas Sensors Coupled with Chemometrics Methods to Predict the Amount of Sugar and Carbohydrates in Potatoes, Molecules, 27, 3508, str 1-19, DOI: 10.3390/molecules27113508
  191. 2022, Contrasting effects of extracts from invasive Reynoutria japonica on soil microbial biomass, activity, and community structure, Biological Invasions, 19, 8, DOI: 10.1007/s10530-017-1444-y
  192. 2022, Detection of fraud in sesame oil with the help of artificial intelligence combined with chemometrics methods and chemical compounds characterization by gas chromatography–mass spectrometry, LWT Food Science and Technology, 167.113863, str. 1-12, DOI: 10.1016/j.lwt.2022.113863
  193. 2022, Horses’ perception of a threat posed by sounds of different origin, Medycyna Weterynaryjna, 78(8), str. 401-413, DOI: 10.21521/MW.6672
  194. 2022, Hyperspectral imaging coupled with multivariate analysis and artificial intelligence to the classification of maize kernels, International Agrophysics, 36,str. 83-91, DOI: 10.31545/intagr/147227
  195. 2022, Optimal isotherm model and explanatory characteristics associated with metal ion adsorption on humic acids isolated from forest soils, Journal of Soils and Sediments, 22(9), str.1-14, DOI: 10.1007/s11368-022-03249-1
  196. 2022, Spatial and Temporal Assessment of Remotely Sensed Land Surface Temperature Variability in Afghanistan during 2000–2021, Climate, 10,111, str. 1-19, DOI: 10.3390/cli10070111
  197. 2022, Autonomous quasi-distributed optical fiber temperature sensor for ground temperature measurements, 5th International Soil Physics Symposium, Kiejdany (Litwa), 02-03.06.2022, str. 81-82; DOI: 10.7220/9786094675270
  198. 2022, Relationship between soil agrochemical properties, macropores and water- stable aggregates under different tillage, 5th International Soil Physics Symposium, Kiejdany (Litwa), 02-03.06.2022, str. 36-37; DOI: 10.7220/9786094675270
  199. 2022, Relation between aggregate stability and pedogenetic factors in tropical Andisols, Alfisols, Oxisols and Vertisols, 5th International Soil Physics Symposium, Kiejdany (Litwa), 02-03.06.2022, str. 24-25; DOI: 10.7220/9786094675270
  200. 2022, Advanced methods for investigating soil erosion illustrated by the use of a surface scanner to measure the splash phenomenon, 5th International Soil Physics Symposium, Kiejdany (Litwa), 02-03.06.2022, str 19; DOI: 10.7220/9786094675270
  201. 2022, Splash phenomenon on slope – measurement methods for the characteristic of ejected material, 5th International Soil Physics Symposium, Kiejdany (Litwa), 02-03.06.2022, str 28-29; DOI: 10.7220/9786094675270
  202. 2022, Ionic Polyacrylamides as Stability-Modifying Substances of Soil Mineral Suspensions Containing Heavy Metal Impurities, Processes, 10(8), 1473; DOI: 10.3390/pr10081473
  203. 2022, Effect of Different Minerals on Water Stability and Wettability of Soil Silt Aggregates, Materials, 15(16), 5569; DOI: 10.3390/ma15165569
  204. 2022, Microbial Community, Metabolic Potential and Seasonality of Endosphere Microbiota Associated with Leaves of the Bioenergy Tree Paulownia elongata × fortunei, International Journal of Molecular Sciences, 23(16), 8978; DOI: 10.3390/ijms23168978
  205. 2022, Effect of Biochar Modification by Vitamin C, Hydrogen Peroxide or Silver Nanoparticles on Its Physicochemistry and Tetracycline Removal, Materials, 15(15), 5379; DOI: 10.3390/ma15155379
  206. 2022, Validation of profile probe for measurement of soil moisture in an Internet of Things system, EGU General Assembly, 23-27.05.2022, EGU22-5693; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-5693
  207. 2022, The influence of temperature on soil complex dielectric permittivity in the 0.02 – 3 GHz frequency range, EGU General Assembly, 23-27.05.2022, EGU22-4330; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-4330
  208. 2022, New approach to water content measurements in soil core using microwave probing, EGU General Assembly, 23-27.05.2022, EGU22-1350; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-1350
  209. 2022, Soil moisture probes for mobile irrigation machines, EGU General Assembly, 23-27.05.2022, EGU22-8405; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-8405
  210. 2022, A Framework for Standardizing Electromagnetic Water Content Sensor Assessment using Granular Porous Media, EGU General Assembly, 23-27.05.2022 , EGU22-6597; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-6597
  211. 2022, Metabolic and Proteomic Analysis of Chlorella sorokiniana, Chloroidium saccharofilum, and Chlorella vulgaris Cells Cultured in Autotrophic, Photoheterotrophic, and Mixotrophic Cultivation Modes, Molecules, 27(15), str. 1-17, DOI: 10.3390/molecules27154817
  212. 2022, Slope incline as a factor influencing the ejection of two-phase soil splashed material, EGU General Assembly, 23-27.05.2022 , EGU22-13030; DOI: 10.5194/egusphere-egu22-13030
  213. 2022, How much raindrop energy is used for transportation of the two-phase splashed material?, Geoderma, 425, 116034; DOI: 10.1016/j.geoderma.2022.116034
  214. 2022, Phenolic acids-induced aggregation of gluten proteins. Structural analysis of the gluten network using FT-Raman spectroscopy, Journal of Cereal Science, vol. 107; DOI: 10.1016/j.jcs.2022.103503
  215. 2022, Complex Dielectric Permittivity Spectra of Rapeseed in the 20 MHz–3 GHz Frequency Range, Materials, 15(14), 4844; DOI: 10.3390/ma15144844
  216. 2022, CHANGES IN THE SECONDARY AND TERTIARY STRUCTURE OF GLUTEN PROTEINS DUE TO THE ADDITION OF SELECTED FLAVONOIDS AND THEIR GLYCOSIDES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 116-117
  217. 2022, AMMONIA EMISSIONS AFTER UREA-BASED FERTILIZERS APPLICATION, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 112-113
  218. 2022, DETERMINATION OF STRENGTH OF TIME- CONSOLIDATED POTATO STARCH USING A NEW PULLED-BASED CAKING TESTER, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 110-111
  219. 2022, METATAXONOMY IN ORGANIC STRAWBERRY CULTIVATION – WHAT’S THE BIG DEAL?, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 97-98
  220. 2022, IMPACT OF UREA-BASED FERTILIZER MODIFIED WITH NBPT UREASE INHIBITOR ON GROWTH OF SPRING WHEAT IN POT EXPERIMENT, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 95-96
  221. 2022, TOWARDS IMPLEMENTATION OF VISEGRÁD FOUR+ CONSORTIUM IN ACADEMIC AND SCIENTIFIC ACTIVITIES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 93-94
  222. 2022, CHANGES IN THE MICROBIOME OF RASPBERRIES AS A RESULT OF THE BENEFICIAL BACTERIA APPLICATION, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 89-90
  223. 2022, ADSORPTION IN INVESTIGATION OF CELLULOSE INTERACTION WITH OTHER POLYSACCHARIDES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 83-84
  224. 2022, REGULATED NON-PHOTOCHEMICAL QUENCHING UNDER DROUGHT AND FLUCTUATING LIGHT, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 81-82
  225. 2022, PLANTS UNDER VARIABLE CONDITIONS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 79-80
  226. 2022, THE POTENTIAL OF PLANT EXTRACTS AS UREASES INHIBITORS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 75-76
  227. 2022, THE EFFECT OF CONSERVATIVE SUBSTANCES ON A GROUP OF FUNGI BELONGING TO THE NEOSARTORYA GENUS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 73-74
  228. 2022, THE INVESTIGATION OF ARCHAEAL GENETIC DIVERSITY IN THE DEGRADED SOIL AMENDED WITH PHOSPHORUS BIOFERTILIZER, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 67-68
  229. 2022, MOLECULAR STUDIES ON CHANGES OF ARABINOGALACTAN PROTEINS (AGPS) DURING TOMATO RIPENING PROCESS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 61-62
  230. 2022, INFLUENCE OF THE FLAVONOIDS ADDITION ON THE STRUCTURE AND PROPERTIES OF MICROFIBRILLAR CELLULOSE AND NANOCELLULOSE-BASED COMPOSITES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 56-57
  231. 2022, GLUTEN NETWORK AGGREGATION INDUCED BY SELECTED PHENOLIC ACIDS STUDIED BY FT-RAMAN SPECTROSCOPY, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 54-55
  232. 2022, NEW FORMULATIONS OF LIQUID UREA- BASED FERTILIZERS CONTAINING ADDITIVES INFLUENCING THE LEVEL OF AMMONIA EMISSION, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 52-53
  233. 2022, BIOFERTILIZATION POTENTIAL OF POST- BREEDING RESIDUE AFTER BIOCONVERSION OF ORGANIC WASTE BY HERMETIA ILLUCENS LARVAE, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 50-51
  234. 2022, STUDIES ON CHANGES IN THE STRUCTURE OF ENZYMATICALLY TREATED RHAMNOGALACTURONAN-RICH PECTIN FROM APPLE AND CARROT, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 48-49
  235. 2022, DISCRETE ELEMENT METHOD MODELING OF PROPERTIES AND PROCESSES IMPORTANT FOR STORAGE, HANDLING AND PROCESSING OF AGRICULTURE AND FOOD MATERIALS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 44-45
  236. 2022, EFFECT OF PLANT CELL WALL POLYSACCHARIDES ON MECHANICAL PROPERTIES OF BACTERIAL CELLULOSE- BASED COMPOSITES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 38-39
  237. 2022, MECHANICAL PARAMETERS OF UREA-BASED FERTILIZERS MODIFIED WITH NBPT UREASE INHIBITOR AND BIODEGRADABLE COATINGS, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 36-37
  238. 2022, TEXTURED VEGETABLE MEAT SUBSTITUTES BASED ON WHEAT-BASED RAW MATERIALS PRODUCED BY EXTRUSION COOKING TECHNIQUES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 33-35
  239. 2022, EFFECT OF MICROBIOLOGICAL BIOSTIMULANTS ON THE QUALITY PARAMETERS OF RASPBERRY (RUBUS IDAEUS L.), 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 22-23
  240. 2022, EFFECT OF MIXOTROPHIC GROWTH OF MICROALGAE ON EXTRACELLULAR POLYMERIS SUBSTANCES (EPS) PRODUCTION AND BIOCHEMICAL COMPOSITION, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 18-19
  241. 2022, EVALUATION OF TRICHODERMA ATROVIRIDE G79/11 METABOLIC POTENTIAL AND GROWTH INTENSITY UNDER DIFFERENT ADDITIVES, 21th International Workshop for Young Scientists „BioPhys Spring 2022”; 30-31.05.2022, str. 12-13
  242. 2022, Spektroskopia dielektryczna gleby – techniki pomiarowe i zastosowania, XII Sympozjum Naukowe Elektryków i Informatyków SNEiI 2022; Lublin, 10-11.03.2022,
  243. 2022, Biowęgiel z łętów ziemniaka jako wysoce efektywny adsorbent tetracykliny i karboksyny w ich mieszanym układzie, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9602-3, str. 395-398
  244. 2022, Wpływ jonów kadmu(II) na adsorpcję cząsteczek tetracykliny na powierzchni kaolinitu i jego kompozytu z biowęglem, Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości (red. Z. Hubicki); ISBN 978-83-227-9602-3, str. 391-394
  245. 2022, Effect of Psyllium Husk Addition on the Structural and Physical Properties of Biodegradable Thermoplastic Starch Film, Materials, 15(13), 4459; DOI: 10.3390/ma15134459
  246. 2022, Selected issues on electromagnetic standardization of soil moisture, 9th International Symposium on Sensor Science; Warszawa 20-22.06.2022,
  247. 2022, Point measurements of soil moisture using TDR technique – comparison of probes, 9th International Symposium on Sensor Science; Warszawa 20-22.06.2022,
  248. 2022, Influence of flavonoids on the structure of the gluten network, 1st PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin -„Environment-Plant-Animal-Product”, Lublin, 26.04.2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T018
  249. 2022, Emisja i pochłanianie metanu (CH4) przez gleby łąk i pastwisk w warunkach powodzi i suszy, IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Ochrona środowiska – rozwiązania i perspektywy”, Lublin 12.05.2022, str. 37-38
  250. 2022, The analysis of splash erosion depending on the degree of soil wettability – a preliminary study, EGU General Assembly 2021, 19-30.04.2021, DOI: 10.5194/egusphere-egu21-14186
  251. 2022, Spatial distribution of cereal yields related to the application of soil-improving cropping systems (SICS), EGU General Assembly 2021, 19-30.04.2021, DOI: 10.5194/egusphere-egu21-2109
  252. 2022, Assessment of spatial and temporal variations in soil moisture from satellite observations and ground-based measurements and their relationship with plant cover, EGU General Assembly 2021, 19-30.04.2021, DOI: 10.5194/egusphere-egu21-213
  253. 2022, Studies on the water retention in arable sandy soil amended with fine size-fractionated sunflower husk biochar, EGU General Assembly 2021, 19-30.04.2021, DOI: 10.5194/egusphere-egu21-1554
  254. 2022, Variability in soil CO2 fluxes across a range of forest types and edaphic conditions, EGU General Assembly, 19-30.04.2021, EGU21-2530; DOI: 10.5194/egusphere-egu21-2530
  255. 2022, Acrylic hydrogels physically cross-linked by montmorillonite, 1st PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin -„Environment-Plant-Animal-Product”, Lublin, 26.04.2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T030
  256. 2022, Goethite coating with polyanions and polycations – zeta potential study, 1st PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin -„Environment-Plant-Animal-Product”, Lublin, 26.04.2022, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.E007
  257. 2022, Preliminary study non-destructive sorting techniques for pepper (Capsicum annuum L.) using odor parameter, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, DOI: 10.1016/j.lwt.2022.113667
  258. 2022, Rhizobium leguminosarum bv. trifolii exopolysaccharide and sunflower husk biochar as factors affecting immobilization of both tetracycline and Cd2+ ions on soil solid phase, Journal of Soils and Sediments, DOI: 10.1007/s11368-022-03255-3
  259. 2022, Analysis of the chemical composition of natural carbohydrates – an overview of methods, Food Chemistry, 133466; DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133466
  260. 2022, FT-IR and FT-Raman fingerprints of flavonoids – A review, Food Chemistry, Vol. 393; 133430; DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133430
  261. 2022, How Do Phenolic Acids Change the Secondary and Tertiary Structure of Gliadin? Studies with an Application of Spectroscopic Techniques, International Journal of Molecular Sciences, 23. 6053, str. 1-13, DOI: 10.3390/ijms23116053
  262. 2022, Effect of fluorescence dyes on wet gluten structure studied with fluorescence and FT-Raman spectroscopies, Food Hydrocolloids, Vol. 131; 107820; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2022.107820
  263. 2022, Soil-Improving Cropping Systems for Sustainable and Profitable Farming in Europe, Land, 11.780, str. 1-27, DOI: 10.3390/land11060780
  264. 2022, Modification of the cell wall polysaccharides and phytochemicals of okra pods by cold plasma treatment, Food Hydrocolloids, 131. 107763, str. 1-10; DOI: 10.1016/j.foodhyd.2022.107763
  265. 2022, Behavioural responses of Konik Polski horses to natural, familiar sound of thunderstorm, and unfamiliar similar-sounding sounds of volcanic eruption and sea storms, BMC Veterinary Research, 18:207, str. 1-12, DOI: 0.1186/s12917-022-03314-4
  266. 2022, The effect of high humidity hot air impingement blanching on the changes in cell wall polysaccharides and phytochemicals of okra pods, Journal of the Science of Food and Agriculture, DOI: 10.1002/jsfa.11949
  267. 2022, Microencapsulated Red Powders from Cornflower Extract—Spectral (FT-IR and FT-Raman) and Antioxidant Characteristics, Molecules, 23. 3094, str. 1-12, DOI: 10.3390/molecules27103094
  268. 2022, Chemical, technological, and sensory evaluation of the suitability of coconut by-products in white rolls, Journal of the Science of Food and Agriculture, 102.8 str. 3370-3378, DOI: 10.1002/jsfa.11684
  269. 2022, Investigation of the Vegetation Coverage Dynamics and its Relation to Atmospheric Patterns in Kabul River Basin in Afghanistan, Pure and Applied Geophysics, DOI: 10.1007/s00024-022-03044-6
  270. 2022, Structural Morphology and Rheological Properties of Pectin Fractions Extracted from Okra Pods Subjected to Cold Plasma Treatment, Food and Bioprocess Technology, 15.2, str. 1168-1181, DOI: 10.1007/s11947-022-02798-0
  271. 2022, Non-Photochemical Quenching under Drought and Fluctuating Light, International Journal of Molecular Sciences, 23, 5182, Str. 1-11, DOI: 10.3390/ijms23095182
  272. 2022, Experimental investigations of crater formation as a result of high-velocity impacts on sand bed, PloS One, DOI: 10.1371/journal.pone.0265546
  273. 2022, Effect of chemical structure of selected phenolic acids on the structure of gluten proteins, Food Chemistry, 389.1339109, str 1-9, DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.133109
  274. 2022, Effect of a polyphenol molecular size on the gluten proteins – polyphenols interactions studied with FT-Raman spectroscopy, Food Biophysics, DOI: 10.1007/s11483-022-09740-z
  275. 2022, Do Agricultural Advisory Services in Europe Have the Capacity to Support the Transition to Healthy Soils?, Land, 11.599, str. 1-26, DOI: 10.3390/land11050599
  276. 2022, Cell-wall pectins in the roots of Apiaceae plants: adaptations to Cd stress, Acta Physiologiae Plantarum, 44(53), DOI: 10.1007/s11738-022-03386-7
  277. 2022, Adsorption, viscosity and thermal behaviour of nanosized proteins with different internal stability immobilised on the surface of mesoporous activated biocarbon obtained from the horsetail herb precursor, Applied Nanoscience, 12, str. 1323-1336, DOI: 10.1007/s13204-021-01759-x
  278. 2022, Methodological problems with the classification and measurement of soils containing carbonates, Soil Science Annual , 73(1)149235; DOI: 10.37501/soilsa/149235
  279. 2022, Numerical Simulation and Experimental Study of the Drop Impact for a Multiphase System Formed by Two Immiscible Fluids, Sensors, 22(9), 3126; DOI: 10.3390/s22093126
  280. 2022, Effectiveness of Volatile Natural Deep Eutectic Solvents (VNADESs) for the Green Extraction of Chelidonium majus Isoquinoline Alkaloids, Molecules, 27(9), 2815; DOI: 10.3390/molecules27092815
  281. 2022, The first report on the use of deuterium-labelled water in analysing the splash phenomenon, Journal of Hydrology, vol. 610; 127882; DOI: 10.1016/j.jhydrol.2022.127882
  282. 2022, DEM modelling of the influence of initial stress state on the discharge rate of spherical particles from a model silo, Powder Technology, 403,117402, str. 1-9, DOI: 10.1016/j.powtec.2022.117402
  283. 2022, The Influence of High-Intensity Ultrasonication on Properties of Cellulose Produced from the Hop Stems, the Byproduct of the Hop Cones Production, Molecules, 27(9), 2624 str. 1-14, DOI: 10.3390/molecules27092624
  284. 2022, Dietary Intake of Toxic Heavy Metals with Major Groups of Food Products—Results of Analytical Determinations, Nutrients, 14(8), 1626; DOI: 10.3390/nu14081626
  285. 2022, Interaction mechanism of heavy metal ions with the nanostructured zeolites surface – adsorption, electrokinetic and XPS studies, Journal of Molecular Liquids, DOI: 10.1016/j.molliq.2022.119144
  286. 2022, Impact of Chitosan on the Mechanical Stability of Soils, Molecules, 27(7), 2273, str. 1-11, DOI:10.3390/molecules27072273
  287. 2022, Assessment of the spatial distribution of cereal yields on sandy soil related to the application of soil-improving cropping systems (SICS), Science of The Total Environment, 830, 154791, str. 1-14, DOI: 10.1016/j.scitotenv.2022.154791
  288. 2022, Assessing the Role of the Young Farmer Scheme in the Export Orientation of Greek Agriculture, Sustainability, 4, 3287, str 1-13, DOI:10.3390/su14063287
  289. 2022, Soil deformation after one water-drop impact – The effect of texture and soil moisture content, Geoderma, 417; 115838; DOI: 10.1016/j.geoderma.2022.115838
  290. 2022, Experiences of soil physical measurements with laser diffractometer and their application possibilities in soil water management research, Scientia et Securitas , DOI: 10.1556/112.2021.00065
  291. 2022, Enzymatic activity and functional diversity of soil microorganisms along the soil profile – A matter of soil depth and soil-forming processes, Geoderma, 416, 117779, str. 1-14, DOI: 10.1016/j.geoderma.2022.115779
  292. 2022, Impact of Coffee Bean Roasting on the Content of Pyridines Determined by Analysis of Volatile Organic Compounds, Molecules, 27, 1559, str. 1-12, DOI: 10.3390/molecules27051559
  293. 2022, Effect of Nesfatin-1 on Rat Humerus Mechanical Properties under Quasi-Static and Impact Loading Conditions, Materials, 5(1), 333, str. 1-13, DOI: 10.3390/ma15010333
  294. 2022, Curcumin and Weight Loss: Does It Work?, International Journal of Molecular Sciences, 23, 639, str. 1-23; DOI: 10.3390/ijms23020639
  295. 2022, Adsorption of Polymer-Tethered Particles on Solid Surfaces, The Journal of Physical Chemistry B, 126, str. 1341-1351, DOI: 10.1021/acs.jpcb.1c10418
  296. 2022, Changes of pectin structure and microbial community composition in strawberry fruit (Fragaria × ananassa Duch.) during cold storage, Food Chemistry, DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.132151
  297. 2022, Responses of N-Cycling Enzyme Activities and Functional Diversity of Soil Microorganisms to Soil Depth, Pedogenic Processes and Cultivated Plants, Agronomy-Basel, 2(2), 264; DOI: 10.3390/agronomy12020264
  298. 2022, Can the Biological Activity of Abandoned Soils Be Changed by the Growth of Paulownia elongata × Paulownia fortunei?— Preliminary Study on a Young Tree Plantation, Agriculture (Switzerland), 12(2), 128; DOI: 10.3390/agriculture12020128
  299. 2022, Euler characteristic during drying of porous media, Drying Technology , 4(40), DOI: 10.1080/07373937.2021.2007946
  300. 2022, Composition, activity and diversity of bacterial and fungal communities responses to inputs of phosphorus fertilizer enriched with beneficial microbes in Brunic Arenosol, Land Degradation and Development, DOI:10.1002/ldr.4179
  301. 2022, Immobilization mechanism of Cd2+/HCrO4-/CrO42- ions and carboxin on montmorillonite modified with Rhizobium leguminosarum bv. trifolii exopolysaccharide, Journal of Hazardous Materials, 428, 128228; DOI: 10.1016/j.jhazmat.2022.128228
  302. 2022, Chemical Changes in the Broccoli Volatilome Depending on the Tissue Treatment, Molecules, 27(2), 500; DOI: 10.3390/molecules27020500
  303. 2022, Influence of slope incline on the ejection of two-phase soil splashed material, Plos One, DOI: 10.1371/journal.pone.0262203
  304. 2022, Land use and soil types affect macropore network, organic carbon and nutrient retention, Lithuania, Geoderma Regional, 28, e00473; DOI: 10.1016/j.geodrs.2021.e00473
  305. 2022, Effect of Moldavian dragonhead seed residue on the baking properties of wheat flour and bread quality, LWT - Food Science and Technology, 155, 112967, str. 1-8, DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112967
  306. 2022, Metabolic Capacity Differentiates Plenodomus lingam from P. biglobosus Subclade ‘brassicae’, the Causal Agents of Phoma Leaf Spotting and Stem Canker of Oilseed Rape (Brassica napus) in Agricultural Ecosystems, Pathogens, 11(1), 50; DOI: 10.3390/pathogens11010050
  307. 2022, Structure and functionality of Rhamnogalacturonan I in the cell wall and in solution: A review, Carbohydrate Polymers, 278 (118909), str. 1-10, DOI: 10.1016/j.carbpol.2021.118909
  308. 2022, Leaf-to-air vapor pressure deficit differently affects barley depending on soil water availability, South African Journal of Botany, 146, str. 497-502; DOI: 0.1016/j.sajb.2021.11.043
  309. 2022, Agronomic Biofortification with Se, Zn, and Fe: An Effective Strategy to Enhance Crop Nutritional Quality and Stress Defense—A Review, Journal of Soil Science and Plant Nutrition, DOI:10.1007/s42729-021-00719-2
  310. 2022, Lipoic acid (LA) dose-dependently protects bone losses in the mandible of rats during the development of osteopenia by inhibiting oxidative stress and promoting bone formation, Biomedicine & Pharmacotherapy, Volume 146, 112467, str. 1-8, DOI: 10.1016/j.biopha.2021.112467
  311. 2022, From a periglacial lake to an alkaline fen – Late Glacial/Early Holocene evolution of Lublin chalkland tracked in biogenic sediments of Bagno Staw (Western Polesie Lowland, E Poland), Catena, 209, 105813, str. 1-17, DOI: 10.1016/j.catena.2021.105813
  312. 2022, Biochar dose determines methane uptake and methanotroph abundance in Haplic Luvisol, Science of the Total Environment, 806; DOI: 10.1016/j.scitotenv.2021.151259
  313. 2022, Recent advances in interactions between polyphenols and plant cell wall polysaccharides as studied using an adsorption technique, Food Chemistry, 373, 131487, str. 1-11, DOI: 10.1016/j.foodchem.2021.131487
  314. 2022, Vertical distribution of soil water repellency in ortsteinic soils in relation to land use, Soil & Tillage Research, 215, 105220, str. 1-8, DOI: 0.1016/j.still.2021.105220
  315. 2022, The effect of high humidity hot air impingement blanching on the changes in molecular and rheological characteristics of pectin fractions extracted from okra pods, Food Hydrocolloids, 123, 107199, str. 1-9, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2021.107199
  316. 2022, Hybrid modelling of saturated water flow in percolating and non-percolating macroporous soil media, Geoderma, 406, 115467
  317. 2022, Natural organic matter controls metal speciation and toxicity for marine organisms: a review, Environmental Chemistry Letters , DOI: 0.1007/s10311-021-01310-y
  318. 2022, Anthropogenic Factors Affecting the Vegetation Dynamics in the Arid Middle East, Environmental and Climate Technologies , 26(1): 774-805; DOI: 10.2478/rtuect-2022-0060
X