2013,
Device for measuring the shear moment properties of loose biomass from the forest industry, 12th International Scientific Conference "Mobile Energetic Device - Hydraulic - Environment - Ergonomics of Mobile Machines, Slovakia, Dudince, 18-20 września 2023 r., 1-1
2023,
Detection of fraud in sesame oil with chemometrics methods and chemical compounds characterization by gas chromatography-mass spectrometry, 3nd International Conference on Food Technology & Nutrition, Paris, France, 17-19 lipca 2023 r., 1-1
2023,
Application of E-nose in pepper (Capsicum annuum L.) classification, 2nd International Conference on Food Technology & Nutrition, Paris, France, 13-15 marca 2023 r. , 1-1
2023,
The influence of the particle shape on the discharge rate from the model silo, VIII International Conference on Particle-Based Methods, Particles 2023, 9-11.10.2023, Mediolan, Włochy, 1-1
2023,
Wpływ kwasu indolilo-3-octowego na parametry wzrostu oraz zmiany w składzie biochemicznym, XXIX Konferencja z cyklu „Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie”, Zakopane, 06-10 lutego 2023 r.,
2023,
Wpływ technologii palenia ziaren kawy na zawartość lotnych związków organicznych, XXIX Konferencja Naukowa z cyklu „Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie”, Zakopane, 6-9 lutego 2023 r.,
2023,
Wpływ stopnia konsolidacji ziarna kukurydzy podczas przechowywania na emisję lotnych związków organicznych, XXVIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz nad Wisłą, 25-26 maja 2023 r., 9-9
2023,
Żółte barwniki w plamce żółtej oka: po co tam są i jak to robią?, XXVIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz nad Wisłą, 25-26 maja 2023 r., 8-8
2022,
Influence of gallic acid and itd derivatives on the structure of the gluten network in wheat gluten dough, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 25
2022,
Study of the influence of flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins using FT-IR spectroscopy, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 50
2021,
Comparing open-source DEM frameworks for simulations of common bulk proceses, VII International Conference on Particle-Based Methods (PARTICLES 2021), 4-5.10.2021, Hamburg, Germany,
2022,
Wpływ miksotroficznych warunków wzrostu na skład biochemiczny egzopolisacharydów (eps) syntetyzowanych przez parachlorella kessleri, V Konferencja Doktorantów CZTERY ŻYWIOŁY - Współczesne Problemy w Naukach o Życiu 14.12.2022, str.15
2022,
Nowe metody badań proszków spożywczych oraz biomasy, XX Konferencja Naukowo-Techniczna Budowa i Eksploatacja Maszyn Przemysłu Spożywczego „BEMS 2022”; Pułtusk, 20-23.09.2022,
2022,
An effect of content and particle stiffness on the mechanics of particle mixtures: experimental and numerical study, 24. Międzynarodowa Konferencja Metod Komputerowych w Mechanice (CMM) oraz 42. Konferencja Mechaniki Ciał Stałych (SolMech) (CMM-SolMech 2022); Swinoujście, 5-8.09.2022,
2022,
Influence of the selected flavonoids and their glycosides on the structure of gluten proteins, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 98
2022,
Changes in the gluten network structure and antioxidant properties induced by hydroxycinnamic acid derivatives supplementation, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 97
2022,
Dynamics of physical and chemical gluten dehydration induced by fiber supplements during dough mixing, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 95
2022,
Effect of selected phenolic acids on the behaviour of model dough and gluten structure, 20th ICC Conference 2022 “Future Challenges for Cereal Science and Technology”; Vienna, Austria, 5-7.07.2022 , str. 55
2022,
Study of the influence of flavonoids and their glycosides on the secondary structure of gluten proteins using FT-IR spectroscopy, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 50
2022,
Effect of hydroxybenzoic acids on the antioxidant properties of gluten proteins, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 44
2022,
Metal sorption by exopolysaccharide from green microalgae Parachlorella kessleri, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 37
2022,
Influence of gallic acid and its derivatives on the structure of the gluten network in wheat gluten dough, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 25
2022,
Hierarchical self-assembly of tetratopic building blocks, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 19
2022,
Cadmium and lead sorption by exopolysaccharide isolated from Chlorella vulgaris culture, Summer School for PhD students "Modern Research Techniques for Physicochemical Characterization of the Potential Application Systems"; Lublin 18-20.05.2022, str. 13
2022,
Prace B+R nad stworzeniem wysokiej jakości ekstrudowanej żywności funkcjonalnej w oparciu o innowacyjny proces technologiczny zapewniający zwiększoną wartość odżywczą uzyskiwanych wyrobów, VII Sympozjum Inżynierii Żywności; Warszawa, 29-30.06.2022, str. 28
2022,
Effect of glucose supplementation on the biochemical composition of EPS, 1st International PhD Student's Conference at the University of Life Sciences in Lublin: Environment-Plant-Animal-Product (ICDSUPL); Lublin 26.04.2022,
2022,
Zastosowanie elektronicznego nosa do określania emisji szkodliwych gazów w budynkach inwentarskich, III EU Green Week w Lublinie - Spacer żywiołów: woda, ziemia, powietrze; Lublin, 14-15.07.2022, str. 20
2022,
Standardowe metody badań oraz nowy sposób pomiaru wytrzymałości proszków spożywczych, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 25
2022,
Wpływ kwasów hydroksybenzoesowych na właściwości antyoksydacyjne białek glutenowych, Warsztaty dla młodych badaczy, Lublin, 28-29.11.2022, str. 16
2022,
Wpływ napowietrzenia mieszanki betonowej na transport chlorków w betonie, XXII Konferencja Naukowo-Techniczna "Kontra 2022 - Trwałość budowli i ochrona przed korozją"; Cedzyna k. Kielc, 13-14.10.2022,
2021,
Changes in the Eustigmatos magnus fatty acid profile suitable for biodiesel production, XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, Jahorina, 7-10.10.2021, str. 526
2021,
Utilization of an agro-industrial by-product for microalgal biomass production, XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”; Jahorina, 7-10.10.2021 , str. 169
2021, Zastosowanie czujników polimerowych do określania warunków środowiskowych w chlewniach, W: Prozdrowotne, jakościowe i energetyczne aspekty produkcji surowców rolniczych. Monografia wydana w ramach obchodu 20-lecia PWSZ w Chełmie. Wydawnictwo „INŻYNIERIA ROLNICZA”; ISBN: 978-83-64377-50-1 (Eds. Anna Kocira, Ewa Stamirowska-Krzaczek), str. 95-109
2021,
Badanie wpływu wybranych flawonoidów i ich glikozydów na strukturę drugorzędową białek glutenowych ciasta pszennego z zastosowaniem spektroskopii FT-IR, XIII Ogólnokrajowa Konferencja Naukowa "Młodzi naukowcy w Polsce - Badania i Rozwój", 22.03.2021,
2020,
Kwasy fenolowe jako „prozdrowotne” suplementy modelowego ciasta pszennego, 4th Conference of the PhD Students of the Polish Academy of Science - KonDokPAN, Warsaw, 23.11.2020,
2020,
Zdolność egzopolisacharydów do wiązania metali ciężkich, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 27
2020,
Porównanie mikrobiomu endofitycznego zasiedlającego naturalne i jałowe siewki wybranych odmian pszenicy, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 20
2020,
Badanie wpływu wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na jakość pieczywa, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 13
2020,
Badanie zmian w strukturze białek glutenowych i właściwościach reologicznych modelowego ciasta pszennego, wywołanych dodatkiem kwasu galusowego i jego pochodnych, III Konferencja Doktorantów "Cztery Żywioły - współczesne problemy w naukach o życiu", Warszawa, 18.12.2020, str. 12
2021,
Badanie wpływu flawonoidów i ich glikozydów na strukturę drugorzędową białek glutenowych ciasta pszennego z zastosowaniem spektroskopii FT-IR, XIII Ogólnokrajowa Konferencja Naukowa - wiosna 2021 - Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2021, str. 102
2019,
A DEM study of relationship between mechanical strength and friction and adhesive parameters of agglomerates composed of plant materials, 9th International Granulation Workshop, Lozanna, Switzerland, 26-28.06.2019 ,
2019,
Właściwości aglomeratów ze skrobi ziemniaczanej i mąki pszennej, XXVI Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 4-8.02.2019 r.,
2019,
Badanie wpływu wybranych preparatów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na strukturę białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r., str. 71
2019,
Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta pszennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r. , str. 40
2019,
Degradation of sterols during rapeseed storage in simulated conditions of idustrial silos, 7th Euro Fed Lipid Congress, 20-23 October 2019, Seville, Spain,
2019,
Wykorzystanie elektronicznego nosa i technik chromatograficznych do oceny jakości oleju tłoczonego na zimno z nasion rzepaku, Konferencja Naukowa Oleje Jadalne od Surowca do Zdrowia Konsumenta, 12-13 Czerwca 2019 R, Poznań,
2019,
Określanie zmian jakościowych rzepaku na podstawie nowej metody analizy sygnału VOCs uzyskanego przy użyciu elektronicznego nosa, Konferencja Naukowa Oleje Jadalne od Surowca do Zdrowia Konsumenta, 12-13 Czerwca 2019 R, Poznań,
2019,
Prognozowanie jakości nasion rzepaku przy użyciu czujników wykonanych na bazie półprzewodzących tlenków metali MOS, Konferencja Naukowa Oleje Jadalne od Surowca do Zdrowia Konsumenta, 12-13 Czerwca 2019 R, Poznań,
2019,
Elektroniczny nos -reakcja czujników rezystancyjnych na lotne związki organiczne (VOCs) powstające w wyniku nieodpowiedniego przechowywania nasion rzepaku, XXVI Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 4-8.02.2019 r.,
2019,
DEM simulation of flow pattern and pressure distribution in a model grain silo with annular segment attached to the wall. DEM8, 8th International Conference on Discrete Element Methods, The Netherlands, 21-26.06.2019, str. 89
2019,
Friction of wheat on corrugated steel. Experiments and Discrete Element Method modelling. DEM 8, 8th International Conference on Discrete Element Methods, The Netherlands, 21-26.06.2019, str. 196
2019,
Badanie wpływu wybranych parametrów błonnikowych w postaci wytłoków otrzymanych w wyniku tłoczenia olejów na struktur białek glutenowych przy użyciu spektroskopii w podczerwieni i spektroskopii ramanowskiej, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 71
2019,
Badanie zmian w strukturze białek glutenowych wywołanych suplementacją modelowego ciasta przennego wybranymi kwasami fenolowymi z wykorzystaniem spektroskopii FTIR i FT-Ramana, Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 Materiały konferencyjne – jesień Część trzecia - Lublin, 22 listopada 2019 r. Lublin, str. 40
2019,
Wpływ stresu azotowego na właściwości flokulacyjne egzopolisacharydów wyizolowanych z Eustimetos magnus, X Ogólnokrajowa Konferencja Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój; Lublin 22.11.2019 r., str. 9
2019, Czynniki kształtujące jakość nasion rzepaku, Wydawnictwo - Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, Rozdział V, str. 98-160, MONOGRAFIA pt. Czynniki kształtujące wartość technologiczną i zdrowotną nasion i oleju rzepakowego, 1
2019, Technologia suszenia nasion rzepaku, Wydawnictwo - Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, Rozdział III, str. 61-82, MONOGRAFIA pt. Czynniki kształtujące wartość technologiczną i zdrowotną nasion i oleju rzepakowego,
2019, Technologia przechowywania nasion rzepaku, Wydawnictwo - Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, Rozdział IV, str. 83-97, MONOGRAFIA pt. Czynniki kształtujące wartość technologiczną i zdrowotną nasion i oleju rzepakowego,
2019,
Oznaczanie profilu kwasów tłuszczowych zielenicy Tetradesmus obliquus, IV Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Metody chromatograficzne w nauce, przemysle i medycynie" Lublin, 7 czerwca 2019 r., str. 35
2019, Mechanical properties of food powders, 18th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2019, May 22-24.05.2019 Gödöllő, Hungary, str. 16
2019,
Wpływ wybranych suplementów błonnikowych w postaci wytłoków po produkcji oleju na strukturę białek glutenowych z wykorzystaniem spektroskopii w podczerwieni (ft-ir) oraz spektroskopii ramanowskiej (FT-RAMAN), XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29 – 30 maja 2019 r., str. 23
2019,
Wpływ wybranych kwasów fenolowych na strukturę i właściwości białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 17
2019,
E-nos w detekcji związków zapachowych obecnych w procesie fermentacji ciasta i wypieków chleba suplementowanego błonnikami owocowymi, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r., str. 11
2019,
Wpływ stresu azotowego na strukturę egzopolisacharydu wyizolowanego z hodowli parachlorella kessleri, str. 9, XXVI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, 29-30 maja 2019 r.,
2018,
Identyfikacja i różnicowanie bakterii Lactococcus z wykorzystaniem metod 16S rRNA i RAPD, VI Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 26-27.06.2018 r.,
2018,
Zakażenie pszczół miodnych przez Nosema Ceranae może zwiększyć kumulację metali ciężkich w ich organizmach, 55 naukowa konferencja Przczelarska, Kazimierz Dolny, 6-7.03.2018 r., str. 44-45
2018,
Applications of mass spectrometry in studies of gluten proteins, 6th Conference of Polisch Mass Spectrometry Society, Warsaw, 23-26.04.2018, str. 56
2018,
Application of spectroscopic techniques in the studies of the gluten proteins structure, 17th European Young Cereal Scientists and Technologitsts Workshop, Warsaw, Poland, 18-20.04.2018, str. 13
2018,
Dehydration of the gluten network as a main cause of reduction in quality of wheat bread supplemented with dietary fibre preparations, Annual Congres on Plant Science and Bio Security, Valencia, Spain, 12-14.07.2018, str. 42
2018,
Fizykochemiczne właściwości egzopolisacharydów syntetyzowanych przez glony, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 36
2018,
Badanie i ocena wpływu promieniowania elektromagnetycznego na strukturę mieszaniny ekstraktu roślinnego z owoców amli emblica officinalis i wybranych barwników spożywczych przy wykorzystaniu spektroskopii uv-vis i fluorescencji, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 28
2018,
Zmiany w strukturze białek glutenowych w modelowym cieście pszennym, zachodzące pod wpływem wybranych związków fenolowych, Konferencja Doktorantów pt. „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa 25.10.2018 r., str. 8
2018,
Removal of Nutrients from Post-Fermentation Sludge by Auxenochlorella protothecoides, 37th International Conterence of the Polish Phycological Society - Green Future: Algae - Applications and Perspective, Kraków 22-25.05.2018, str. 82
2018,
Effect of Changes in Light Intensity on the Growth, Photosynthetic Activity, and Fatty Acid Profile of the Green-Yellow Alga Eustigmatos magnus, 37th International Conterence of the Polish Phycological Society - Green Future: Algae - Applications and Perspective, Kraków 22-25.05.2018, str. 71
2018,
Badanie Wpływu Oddziaływania Promieniowania Elektromagnetycznego na Roztwory Ekstraktu Roślinnego z Owoców Amli Emblica Officinalis z Wybranymi Barwnikami Spożywczymi, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 21
2018,
Ocena Składu Biochemicznego Komórek Zielenic Tetradesmus Obliquus i Parachlorella Kessleri Wzrastających w Warunkach Suplementacji Melasą, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 20
2018,
Tempo Hydratacji Preparatów Błonnikowych a Struktura Białek Glutenowych w Modelowym Cieście Chlebowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 19
2018,
Wpływ Wybranych Związków Fenolowych na Strukturę Białek Glutenowych, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 17
2018,
Charakterystyka Egzopolisacharydów Syntetyzowanych Przez Glony, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 9
2018,
Określenie Profilu Charakterystycznych Związków Lotnych Obecnych w Czasie Procesu Fermentacji i Wypieku Chleba Suplementowanego Błonnikiem Jabłkowym, XXV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 14-15.06.2018 r., str. 10
2018,
Elektroniczny nos – określenie reakcji czujników rezystancyjnych na stężenie wybranych lotnych związków organicznych (VOCs), XXV Jubileuszowa Konferencja Naukowa "Postęp Naukowo-Techniczny i Organizacyjny w Rolnictwie", Zakopane 5-9.02.2018 r.,
2018,
Methane fermentation supplemented with plant extracts of antioxidant activity, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
2018,
Evaluation of the potential of utilisation of anaerobic digestion effluent for cultivation of green alga Auxenochlorella protothecoides, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
2018,
Nowa trzyparametrowa metoda identyfikacji lotnych związków organicznych (VOCs) z zastosowaniem elektronicznego nosa, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r., str. 24
2018,
Zastosowanie elektronicznego nosa do badań jakości nasion rzepaku, Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Rolnictwo XXI wieku - problemy i wyzwania", Krzyżowa, 20-21.03.2018r.,
2018,
Metody modelowania 3D morfologicznej budowy zbóż na potrzeby technologii uprawy oraz zbioru i przetwórstwa ziarna, str, 1-149, Wyd. Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych (Rec. B. Dobrzański, jr., K. Zawiślak)
2017,
Methods of obtaining cellulose from hemp straw (Cannabis sativa l.), IV Międzynarodowa Konferencja naukowa pt. "Renewable Energy Sources - engineering, technology, innovation ", Krynica 20-23.06.2017, str. 52
2017,
Metody obróbki celulozy ze słomy konopnej (Cannabis sativa l.), I Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Biotechnologia - Energia Jutra”, Lublin 19-20.10.2017, str. 31
2017,
Mechanical properties of granular biomass determined in Vane Torque Tester, 25th European Biomass Conference and Exhibition (EUBCE 2017), Stockholm, Sweden, 12-15.06.2017,
2017,
Effects of bread of bread dought supplementation with dietaryfibres evaluation by analysing of difference ferinograms, C & E Spring Meeting and 7th European Symposium on Enzymes in Grain Processing. Amsterdam 19-21 czerwiec 2017, str. 27
2017,
Accumulation of toxic elements in honey bees following a Nosema ceranae infection, 13th International COLOSS Conference, Athens, Greece 2-3.11.2017,
2017,
Aggregation of gluten proteins in gluten dough after fibre polysacchairides addition studies with application of FT-Raman spectroscopy, 6th C&E Spring Meeting, Amsterdam, Holandia, 19-21.06.2017, str. 17
2017,
Elektroniczny nos w analizie substancji lotnych (VOCs) produktów spożywczych, Galeria postaci w Galerii Malarstwa na Zamku w Lublinie, 17.12.2017,
2017,
Effects of the biomass moisture content and pelleting temperature on the pressure-induced agglomeration process, Biomass & Bioenergy, 107: 376-383
2017,
Perspektywy wykorzystania materiału biologicznego pochodzącego od ptaków wodnych w indykacji środowiska – wykorzystanie sieci kognitywnych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 03-04.07.2017, str. 23
2017,
Algorytm tworzenia elektronicznego odcisku palca substancji lotnych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 22
2017,
Związki biologicznie czynne nawłoci pospolitej jako stymulatory procesu fermentacji metanowej, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 03-04.07.2017 , str. 20
2017,
Wpływ suplementacji glukozą na parametry wzrostu oraz profil kwasów tłuszczowych auxenochlorella protothecoides, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą 03-04.07.2017, str. 18
2017,
Reakcja czujników rezystencyjnych na poziom stężenia wybranych lotnych związków organicznych, XXIV Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 03-04.07.2017 r., str. 14
2017,
The influence of cell wall chemical composition on biogas production in the methane fermentation process, Proceedings of the 36th International Conference of the Polish Phycological Society. Mass development of algae: biodiversity, ecology and management prospects, Kazimierz Dolny 24-27.05.2017, str. 98
2017,
Combined production of oils and proteins during utilization of beet molasses by Parachlorella kessleri, Proceedings of the 36th International Conference of the Polish Phycological Society. Mass development of algae: biodiversity, ecology and management prospects, Kazimierz Dolny 24-27.05.2017, str. 92
2016, Parametry sprężystości skrobi, V Sympozjum Inżynierii Żywności z okazji 200-lecia Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa, 21-23.06.2016 r., str. 135
2016,
Obecny stan badań dotyczący wykorzystania procesu ekstruzji jako sposobu przetwarzania osadu pofermentacyjnego, EKOENERGETYKA - BIOGAZ. Badania, technologie i ekonomika w rejonie Morza Bałtyckiego, wyd. 2016, ISBN 978-83-89762-77-1,, 231-236
2016,
Biologicznie aktywne metabolity pozyskiwane z mikroglonów, XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 24-25.05.2016 r., str. 14
2016,
Badania molekularnych mechanizmów adaptacyjnych glonów Chlorella. Żółknięcie ochroną przed silnym oświetleniem?, XXIII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, 24-25 maja 2016, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 10-10
2016,
Potencjał energetyczny biomasy glonów jednokomórkowych, Ogólnopolska Konferencja Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2016, Lublin, 15.04.2016 r., str. 73
2015,
System oznaczania właściwości i jakości sypkiej biomasy, Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Inżynieria rolnicza w ochronie i kształtowaniu środowiska” (Jubileusz 45-lecia Wydziału Inżynierii Produkcji UP w Lublinie), Lublin, 23-24.09.2015 r. ,
2015,
Stosowanie antybiotyków przez osoby starsze – charakterystyka postępowania w trakcie terapii oraz najczęściej popełniane błędy., HIGIENA, ZDROWIE W XXI WIEKU, Rozdz.: 532-547
2014,
Two Centuries of Coffee Markets and Trade., FRNA Foundation for Development of Agrophysical Research, 2014, ISBN: 978-83-60489-27-7, str. całości 1-418, l.ark.wyd. 15,8(nośnik CD-BOOK): 1-418
2014,
Ananasy produkcja i wartość odżywcza., Wydawnictwo Naukowe FRNA Mono, Komitet Agrofizyki PAN, 2014, ISBN: 978-83-60489-26-0, str. całości 1-152, l.ark.wyd. 12,4(nośnik CD-BOOK): 1-152
2014,
Scientific collaboration between the PAS Institute of Agrophysics and research institutions in Ukraine / Współpraca naukowa Instytutu Agrofizyki PAN z placówkami naukowymi Ukrainy., Annual Report Polish Academy of Sciences, 2014, 35-37
2014,
Wpływ dodatków wzbogacających wartość odżywczą na teksturę bezglutenowego pieczywa chrupkiego., Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2014, (578): 49-60
2013,
Quality of rapeseed (Brassica napus L.) following application of chemical agents at different stages of plant ripeness, The Philippine Agricultural Scientist, 2013, 96(3): 239-246
2013,
Characterization of Sida hermaphrodita as a feedstock for anaerobic digestion process, Journal of Food, Agriculture & Environment, 2013, 11(3&4): 1839-1841